,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Делегація ЧДТУ долучилася до патріотичного заходу «Малюємо Перемогу… Сила рушникового «Дерева життя»
Вівторок, 10 січня 2023 12:34

Делегація ЧДТУ долучилася до патріотичного заходу «Малюємо Перемогу… Сила рушникового «Дерева життя»

 6 січня в Черкаському обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація проєкту «Малюємо Перемогу… Сила рушникового «Дерева життя» до 69-ї річниці утворення Черкаської області (7 січня 1954 р.). Про це інформує Управління освіти і науки у Черкаській області.

Участь у патріотично-мистецькому заході взяла делегація Черкаського державного технологічного університету на чолі з проректором з гуманітарно-виховних питань, доктором історичних наук, головою Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, професором Валентином Лазуренком.

Як зазначила модераторка заходу, в.о. директора Черкаського обласного краєзнавчого музею Ірина Собко, суть проєкту полягає в тому, що краєзнавчий музей у співпраці з ГО «Наш батальйон», ГО «Автомайдан. Черкаси», аграрно-туристичним комплексом «Соколиний Хутір» (Чернігівщина), майстрами Черкаського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України, художниками та студентами профільних закладів освіти відтворили традиційні орнаменти «Дерева життя», які вишивали на святкових рушниках наші предки, на предметах «нежиття», а саме, контейнерах для танкових снарядів (гармата Д-81), тим самим символізуючи перемогу світла над темрявою, а життя над смертю.

Декоровані контейнери для танкових снарядів організатори незабаром реалізують на благодійному аукціоні, виручені кошти від якого спрямують для потреб Збройних Сил України.

Культурний фронт у роки сучасної російсько-української війни – фронт незламності, фронт донесення до кожного патріота-українця нашої національної ідентичності.