,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас НА ЧЕРКАЩИНІ ВІДБУВСЯ НАУКОВИЙ ТЕЛЕМІСТ «ВЧЕНІ УКРАЇНИ ЄДИНІ. РАЗОМ МИ СИЛЬНІШІ»
Четвер, 21 квітня 2022 10:54

НА ЧЕРКАЩИНІ ВІДБУВСЯ НАУКОВИЙ ТЕЛЕМІСТ «ВЧЕНІ УКРАЇНИ ЄДИНІ. РАЗОМ МИ СИЛЬНІШІ»

Учора, 19 квітня 2022 року, Черкаський державний технологічний університет організував Міжрегіональний науковий телеміст «Вчені України єдині. Разом ми сильніші».

Про це йдеться на сайті Міністерства освіти і науки України.

Мета заходу – в умовах воєнного стану засобами візуального зв’язку об’єднати науковців, першочергово технічних закладів вищої освіти України – партнерів ЧДТУ з Чернігова, Харкова, Миколаєва, Сум, Києва та Полтави.

«Наука та наукова діяльність – потужний механізм, який є передумовою розвитку успішної, процвітаючої держави. У цей нелегкий для нашої країни час, кожен із нас на своєму фронті докладає максимум зусиль, наближаючи перемогу. Ми готуємо фахівців, професіоналів своєї справи, які відновлять, відродять і відбудують нашу Україну», – зазначив ректор ЧДТУ Олег Григор.

Учасники заходу обговорили організацію роботи технічних університетів в умовах війни, виклики, досягнення і навчальний процес. У своїх виступах науковці зазначили, що ніщо не змусить їх зневіритися, припинити наукову діяльність і підготовку фахівців.

У міжрегіональному науковому телемості також взяли участь і студенти – голови студентських наукових товариств університетів, адже молодь і наука є вирішальними складовими перспективи розквіту України. Мета ж освітян – створювати необхідні умови для навчання та розвитку молоді, популяризувати наукову діяльність і виховувати патріотів.