,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Фото студентки ЧДТУ увійшли до каталогу кращих світлин молодіжного конкурсу фотографії PIXEL
Вівторок, 08 лютого 2022 09:38

Фото студентки ЧДТУ увійшли до каталогу кращих світлин молодіжного конкурсу фотографії PIXEL

Студентки кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету взяли участь у І Обласному молодіжному Конкурсі фотографії PIXEL, результати якого оголосили 26 січня 2022 року. Про це інформує Нова Доба, посилаючись на пресслужбу ЧДТУ.  

На розгляд конкурсної комісії студентка групи ДЗ-91 Катерина Канюк представила роботу з назвою  «Тиша» у номінації «Пейзаж». Дизайнерка групи ДЗ-81 Катерина Богодаєва запропонувала до уваги журі три роботи у номінації «Портрет»: «Вероніка», «Погляд» та «Самовираження». Студентка групи ДЗ-02 Любов Кривко підготувала три світлини для номінації «Репортаж/Вулична зйомка»: «Погляд з іншого боку», «Перспективи», «Рости дороги». Керівниця – викладачка кафедри дизайну ЧДТУ Вікторія Шкребтій.  

За результатами оцінювання, фотографії Катерини Богодаєвої «Вероніка» та «Самовираження» увійшли до Short-листа конкурсу та до каталогу кращих робіт.  

До першого обласного молодіжного конкурсу фотографій могла долучитися талановита молодь віком від 14 до 25 років у наступних вікових категоріях: 14 – 16 років; 17 – 19 років; 20 – 25 років, у номінаціях: Портрет, Пейзаж, Натюрморт та Репортаж/Вулична фотографія.   Усього було зареєстровано 243 конкурсні роботи від 87 учасників та учасниць із різних областей України.

При відборі робіт Художня рада дотримуватися наступних критерій оцінювання: художня складова кадру; композиційне вирішення кадру; естетично-моральна складова.   За рішенням Художньої ради пропаганда та будь-які алегорії щодо прояву насилля, ведення нездорового способу життя (паління, вживання алкоголю тощо…) в кадрі є неприйнятними та відсортовуються на першому етапі оцінювання.   Мета фотоконкурсу полягає у моральному та естетичному розвитку   суспільства, а також запобіганню поширення будь-яких негативних ідей.