,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас ЧДТУ і Стамбульський університет Нового століття підписали Угоду про співпрацю
Понеділок, 31 січня 2022 13:30

ЧДТУ і Стамбульський університет Нового століття підписали Угоду про співпрацю

Під час міжнародного стажування у Стамбулі делегація Черкаського державного технологічного університету на чолі з ректором Олегом Григором  здійснила офіційний візит до Університету Нового століття (İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi), одного з провідних університетів Туреччини.  Про це повідомляє Нова Доба, посилаючись на пресслужбу ЧДТУ.

Наприкінці продуктивної зустрічі з метою зміцнення академічних зв’язків між країнами було підписано Угоду про співпрацю між Черкаським державним технологічним університетом України та Стамбульським університетом Нового століття (Yeni Yüzyıl University). Договір, під яким поставили підписи ректор ЧДТУ, професор Олег Григор та ректор Стамбульського університету Yeni Yüzyıl, професор Яшар Гаджисаліхоглу, передбачає взаємний обмін студентами, міжнародне академічне співробітництво та спільні науково-дослідницькі проєкти.  

Ректор ЧДТУ, професор Олег Григор подякував за запрошення та зауважив, що колектив Черкаського державного технологічного університету радо вітатиме представників Стамбульського університету в Україні.

– Ми завітали сюди як представники української освіти. Ми багато знаємо про Туреччину і дізнаємося більше завдяки цьому візиту. Наш університет є державним і він забезпечує навчання за програмами бакалаврату, магістратури та докторантури. Черкаський державний технологічний університет налічує 7 факультетів і 45 освітніх програм. Ми будемо дуже раді бачити вас у нашій країні та в нашому університеті, дуже дякую за запрошення, – наголосив у своїй промові ректор ЧДТУ Олег Григор.  

Зі свого боку ректор Стамбульського університету Yeni Yüzyıl, професор Яшар Хаджисаліхоглу (Yaşar Hacısalihoğlu) підкреслив, що добросусідські відносини сприятимуть ефективній співпраці двох університетів.

– У  нас є добросусідські відносини між двома країнами в історичному та сучасному розумінні. Сподіваємося, що ці відносини триватимуть і надалі. Ми цілком впевнені, що ця співпраця також сприятиме цьому. Коли ми позбудемося всіх обмежень пандемії, ми знову чекаємо на вас з кращими можливостями. Сподіваємося завітати і до вас, – зазначив ректор Стамбульського університету Yeni Yüzyıl Яшар Хаджисаліхоглу.