,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Студенти ЧДТУ відвідали вольєр для диких тварин та розвішали годівнички для птахів у свидівському лісі
Четвер, 10 грудня 2020 09:59

Студенти ЧДТУ відвідали вольєр для диких тварин та розвішали годівнички для птахів у свидівському лісі

      У 2020 році між Черкаським державним технологічним університетом, ТОВ «Мисливський клуб «ФАЗАН» та ДП «Черкаське лісове господарство» укладено договір про співпрацю. Тож вольєр для напіввільного утримання диких тварин, що знаходиться у свидівському лісі, є також навчально практичною базою для студентів ЧДТУ та учнів Черкаського шкільного лісництва.Про це інформує «Прочерк».

     У вольєрі розводять диких кабанів, косуль, муфлонів, ланей. На території вольєру студенти мають змогу вивчати біотехнічні заходи, спрямовані на поліпшення умов існування, розмноження та збільшення чисельності диких тварин, досліджувати спосіб життя та особливості поведінки окремих видів диких звірів, їх кормової бази, спостерігати за розвитком популяцій диких тварин, що проживають у напіввільних умовах, вивчати флору та фауну місцевого лісу.

     Першокурсники та другокурсники – майбутні лісівники разом із своїми наставниками розвішали годівнички для птахів на території вольєру, тим самим долучившись до всеукраїнської акції «Нагодуй птахів взимку», ініційованої Державним агентством лісових ресурсів, яка відбувається цими днями по всій Україні. По завершенню разом з єгерями вже спланували теми та специфіку наступних відвідин вольєру, де будуть періодично проводити практичні заняття.