,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Черкаська освіта на карантині: пари через електронний додаток та обмеження в гуртожитку
Четвер, 22 жовтня 2020 10:15

Черкаська освіта на карантині: пари через електронний додаток та обмеження в гуртожитку

У Черкаському державному університеті відбувається дистанційне навчання. Його запровадили 15 жовтня. Про це розповів Суспільному проректор установи Микола Куницький.

Студентка-четвертокурсниця Черкаського державного технологічного університету Олена Гаврильченко мешкає у гуртожитку.

Відколи в університеті запровадили дистанційне навчання, Олена домашнє завдання, лекції та оцінки, отримує через спеціальну програму на сайті освітнього закладу.

«Мої батьки проживають у сільській місцевості. Там не такий хороший інтернет. Тут у нас є всі умови для дистанційного навчання. І в нас є консультації на кафедрі з викладачами», розповіла Олена.

На період карантину і дистанційного навчання, додому, на Шполянщину, їхати дівчина не захотіла. Керівництво закладу не змушувало до цього.

Аби виселити чи поселити студента потрібна його заява, а таких не надходило, повідомив проректор державного технологічного університету Микола Куницький:

«Карантин в закладі продовжується згідно з постановою. Допуск до гуртожитків заборонено стороннім. Якщо студент захворів, робиться все відповідно до рекомендацій лікаря».

За словами Миколи Куницького, випадків ковіду у тих, хто проживає у гуртожитку, поки не було. За тим, щоб дотримувалися карантинних норм стежить у гуртожитку №1 чергова охоронниця Наталя Величко. Жінка нагадує одягати маски та вимірює температуру.

Заступниця начальниці управління освіти облдержадміністрації Оксана Сімушіна на пресконцеренції 15 жовтня розповіла, що чотири заклади вищої освіти Черкащині, серед яких і державний технологічний університет, нині на дистанційному навчанні. Та додала, рекоментувати студентам виїхати з гуртожитків можуть, але якщо виїзд буде безпечним.