,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас ЧДТУ підписав договір про співпрацю з Центром крові
Понеділок, 07 вересня 2020 13:16

ЧДТУ підписав договір про співпрацю з Центром крові

     Договір про співпрацю Черкаського державного технологічного університету з ТОВ «Черкаський обласний центр служби крові «ЧЕРКАСИ-ПЛАЗМА» уклали в ЗВО 4 вересня.  Про це повідомляють кореспонденти «Нової Доби». Партнери, згідно з договором, працюватимуть у напрямі створення благодійного фонду, а також представники ЧДТУ сприятимуть добровільному залученню студентів та працівників ЗВО до донорства на волонтерських засадах задля можливості забезпечення потреб закладів охорони здоров’я в якісних та безпечних препаратах крові та інших соціальних потреб.

     – Студенти зараз виконують важливу соціальну роль. Зі студентських років вони стають патріотами життя, бо донорство дає шанс на одужання людям, які потрапили в складну ситуацію й потребують компонентів крові. Досить значний відсоток студентів це розуміє. Пишаюся, що молодь демонструє небайдуже ставлення до цього, – зазначив ректор ЧДТУ Олег Григор.
      Керівник ТОВ «Черкаський обласний центр служби крові «ЧЕРКАСИ-ПЛАЗМА» Ярослав Березань зазначив, що з початку навчального року він вирішив зустрітися з керівниками черкаських навчальних закладів з метою налагодження співпраці й підтримки з їхнього боку донорського руху в ЗВО. – Коли керівництво добре ставиться до позиції працівників та студентів щодо донорства – це заохочує, сприяє та допомагає розвивати цей рух, а також дає можливість врятувати чиєсь життя. Це дуже важлива й потрібна справа, оскільки кров замінити не можна нічим, – зауважив Ярослав Березань.