,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У Черкаських гуртожитках діють карантинні правила проживання
Четвер, 03 вересня 2020 11:16

У Черкаських гуртожитках діють карантинні правила проживання

Черкаські гуртожитки готують до заселення студентів. Про це інформує «UA:Черкаси». Поселятимуть першокурсників із 7 вересня. Нині гуртожитки прибирають, встановлюють антисептики та облаштовують кімнати.

У гуртожитоку Черкаського державного технологічного університету в коридорі біля входу – стіл з антисептиком для рук, відвідувачам вимірюють температуру.

У коридорі прибиральниці витирають перила, дезінфікують дверні ручки та миють підлогу. Так робитимуть кожні три години, зазначила завідувачка гуртожитку Наталя Толочко. За її словами, на кухні та коридорах студенти мають перебувати у масках.

«У кімнатах – за власним бажанням, а коли виходять у місця загального користування, то повинні одягати маски. Це контролюватимуть органи місцевогго самоврядування», – зазначила завідувачка.

Відвідувачів до гуртожитку під час карантину не пускатимуть. Якщо потрібно передачу забрати, чи поспілкуватися, то у холі є диванчик.

Усього в гуртожитку проживатиме 300 осіб.

Четвертокурсниця Олена Гаврильченко розповіла, що до нових правил ставиться з розумінням:

«Це хороші правила, я згідна з ними. Їх потрібно виконувати, але стосовно обмежень до входу гостей трішки сумно, тому що ми звикли, що до нас постійно ходять одногрупники, друзі, ми пари разом вчили».

Як розповіла начальниця відділу охорони праці Черкаського державного технологічного університету Мая Тарасенко, у гуртожитку обладнаний ізолятор з окремим входом. Він необхідний, аби направляти людей з підозрою на коронавірусну хворобу.

«Студенти із високою температурою будуть поміщені у ізолятор до приїзду швидкої допомоги», – розповіла Мая Тарасенко.

Керівниця обласного управління освіти і науки Ольга Чепка зазначила, що за вимогами МОЗу, в гуртожитках потрібно забезпечити умови проживання. Також одягати маски перебуваючи в кухні обов’язково. Також має бути призначена людина, яка слідкуватиме за дотриманням масочного режиму.