,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Студенти ЧДТУ освоюють знання з геодезії та топографії на базі Черкаського лісгоспу
Вівторок, 18 серпня 2020 09:30

Студенти ЧДТУ освоюють знання з геодезії та топографії на базі Черкаського лісгоспу

     З початку серпня  у студентів спеціальності «Лісове господарство» Черкаського державного технологічного університету триває польова навчальна практика з геодезії та топографії, яка є невід’ємною частиною підготовки студентів з дисципліни  «Геодезія». Керівником практики є старший викладач кафедри геодезії, землеустрою та будівельних конструкцій Лариса Іванова На заняттях студенти набувають практичних вмінь та навичок, які є необхідними для майбутніх фахівців. Студенти працюють з такими приладами як теодоліт, нівелір, геодезична бусоль. Про це інформує «Прочерк».   

       Днями відбулося змістовне практичне заняття на базі ДП «Черкаське лісове господарство», яке провели інженер з охорони та захисту лісу Роман Бутко та лісничий Дахнівського лісництва Роман Перепелиця.

 

    Лісівники ознайомили  студентів з нормативними документами для складання плану бусольної зйомки, розрахунками та необхідними  таблицями до бусольної зйомки ділянки під вирубку. На місці рубки головного користування було складено план зйомки та проведено бусольне знімання ділянки.

    Додатково фахівці ознайомили студентів з позначками меж кварталів, з системою відеоспостереження за пожежною безпекою в лісових машин та парком машин і механізмів, які використовують при гасінні лісових пожеж.

    За організацію заняття, його ґрунтовне та змістовне проведення студенти та викладачі висловлюють подяку директору ДП «Черкаське лісове господарство» Андрію Пустовіту, головному лісничому Олександру Сидоренку, інженеру  з охорони та захисту лісу Роману Бутко та лісничому Дахнівського лісництва Роману Перепелиці.