,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Викладачі ЧДТУ вперше стали донорами крові
Вівторок, 04 серпня 2020 14:20

Викладачі ЧДТУ вперше стали донорами крові

     29 липня у Черкасах відбулося офіційне відкриття нового центру Biopharma Plasma, де переробляють безпечні компоненти крові найвищої якості. Декан факультету гуманітарних технологій Наталія Махиня та завідувачка кафедри соціального забезпечення Інна Журба Черкаського державного технологічного університету завітали на відкриття та вперше стали донорами крові, повідомляє офіційний сайт вузу. Про це повідомляє «Дзвін» посилаючися на пресслужбу ЧДТУ.

     На захід завітав відомий співак, черкащанин Олег Винник для того, щоб здати плазму. Спеціально для відомого земляка зробили іменне крісло, де в майбутньому кожен охочий зможе здати в ньому кров.

    — Коли студенти факультету гуманітарних технологій — донори, то мені як декану, важливо бути в темі. А тут так склалося, що сьогодні відбулося офіційне відкриття центру «Черкаси донор», то ми пішли отримувати свій перший раз і нам це вдалося! Чаєм-тістечками частували, Олег Винник на відстані витягнутої руки лежав-стояв, 450 мл крові скачали, все дуже по-доброму, фахово. Круте відчуття, коли тобі кайфово від оточення, процедури, соціального посилу — словом, мені сподобалося, — зазначила декан факультету гуманітарних технологій Наталія Махиня.