,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас «Науковий пікнік» за участі школярів із Червоної слободи відбувся у Черкасах
Понеділок, 02 березня 2020 10:03

«Науковий пікнік» за участі школярів із Червоної слободи відбувся у Черкасах

     Профорієнтаційний захід «Науковий пікнік» за участі школярів Червонослобідської школи №1 та викладачів Черкаського державного технологічного університету відбувся 27 лютого. За словами начальниці відділу освіти цієї громади Олени Чмигової, такі зустрічі допоможуть дітям у майбутньому обрати професію. Про це інформує «UA:Черкаси». 

   Лекцію про основи кібербезпеки для учнів 8-Б класу прочитав доцент технологічного університету Анатолій Чепинога. Каже, що вона доступна для розуміння учням старших класів. На уроці він розповідає, як учні можуть захистити мобільні пристрої, як повинні поводитися у кіберпросторі, як необхідно застосовувати свої знання, для того, щоб зберігати свою конфіденційну інформацію в таємниці.

    Учениця 8-Б класу Яна Клевцова говорить, що з уроку дізналася, яку персональну інформацію потрібно зберігати у таємниці. Додає, що це інформація про вік, місця роботи та відпочинку.

Директор Червонослобідської школи №1 Анатолій Самохотов каже: така співпраця інноваційного освітнього закладу з університетом проводиться вперше для учнів середніх та старших класів. Він хотів би, щоб випускники українських шкіл вчилися лише в Україні і працювали на розвиток держави.

    «Мета заходу познайомити школярів із професіями, які можна обрати у майбутньому», − додає начальниця відділу освіти Червонослобідської громади Олена Чмигова. Вона каже, що зараз батьки часто вибирають майбутню професію за дітей, тому сучасна школа повинна допомогти дитині розкрити таланти, виявити здібності та обрати майбутню професію».