,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Студентки ЧДТУ пройшли навчання у Школі соціального лідерства
Середа, 22 січня 2020 13:23

Студентки ЧДТУ пройшли навчання у Школі соціального лідерства

     З 13 до 17 січня другокурсниці спеціальності «Соціальне забезпечення» факультету гуманітарних технологій Черкаського державного технологічного університету Наталія Василенко та Олександра Квятковська, в межах навчальної практики, пройшли п’ятиденне навчання у Школі соціального лідерства. Про це інформує «Прочерк» посилаючися на пресслужбу ЧДТУ. 
   Зимова Школа соціального лідерства – 2020 «Соціальна анімація: пошук ресурсів», організована кафедрою соціальної реабілітації та соціальної педагогіки КНУ у партнерстві з Представництвом Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні, об'єднала 26 молодих лідерів із різних куточків України у мальовничому містечку Славське, що на Львівщині.

     Цьогорічна Школа була присвячена технології соціальної анімації, яка є відносно новою для України, проте, успішно застосовується у соціальній, соціально-педагогічній, психотерапевтичній, освітній та дозвіллєвій практиці закордоном. Соціальна анімація спрямована на спонукання прихованого потенціалу особистості, груп і громад, реалізацію їх різнобічних можливостей, шляхом застосування технологій активації (пожвавлення) навколишнього соціального середовища і включення до нього суб’єктів.

      Відтак, кожен ранок для учасників розпочинався з енергетичних та тілесних практик на свіжому повітрі, а далі, відповідно до програми, молодь вивчала соціальну анімацію, зокрема хлопці і дівчата розглядали методологію соціальної анімації, аналізували проблеми, які можна вирішити завдяки цій технології та потреби її «споживачів» методом «Світового кафе», аналізували зв'язок соціальної анімації з культурними вимірами, шукали відповіді на запитання, чому в анімаційній діяльності важливо враховувати різноманітні суспільні контексти, проектували анімаційні форми роботи з різними цільовими аудиторіями та відпрацьовували їх на практиці у реальному часі. У межах школи соціального лідерства учасники будували «Місто молоді», святкували Щедрий вечір та Маланку, знайомилися з туристичними принадами Славського та складали підсумковий іспит  перед громадою селища.

     – Ми з упевненістю можемо сказати, що кожен з 26 учасників Школи – це справжній лідер, котрий може змінити навколишній світ на краще! Відтепер зробити це їм буде значно простіше, адже наші лідери зрозуміли, що разом вони справжня сила, а ще – тепер вони володіють технологією соціальної анімації і на собі відчули її принцип трьох «Р»: розвага, релакс та розвиток! – наголошують організатори Зимової Школи соціального лідерства – 2020 «Соціальна анімація: пошук ресурсів» .