,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Робочі місця є: у ЧДТУ обговорили перспективи співпраці освітян, влади та роботодавців (ФОТО)
Четвер, 26 грудня 2019 09:49

Робочі місця є: у ЧДТУ обговорили перспективи співпраці освітян, влади та роботодавців (ФОТО)

23 грудня у Черкаському державному технологічному університеті відбувся Форум соціального партнерства «Вчись, працюй, живи на Черкащині!», який об’єднав представників влади, освіти та роботодавців. Йшлося про підняття престижності регіональних закладів освіти Черкащини на якісно новий рівень, підвищення потужності регіональних роботодавців із метою, аби молодь залишилася на Черкащині. Про це інформує «Вичерпно».

Із 2017 року Черкаський державний технологічний університет активно впроваджує і реалізує регіональний освітній інформаційно-просвітницько-патріотичний проєкт «Вчись, працюй, живи на Черкащині!». Уже проведено в цьому напрямку, спільно з органами державної влади, роботодавцями та представниками освіти, низку заходів, а саме: регіональний круглий стіл для підготовки Форуму майбутнього Черкащини «Вчись, працюй, живи на Черкащині!» на тему: «Професійна освіта як основа збереження кадрового потенціалу та економічного зростання Черкаської області» у грудні 2017 року та Форум майбутнього Черкащини «Вчись, працюй, живи на Черкащині!» у травні 2018 року.

«За ці два роки ми довели суспільству, що на Черкащині є робочі місця, що освіта відповідає вимогам сучасності. Дуже приємно розуміти, що наші випускники працевлаштовані, що в області є гідна освіта», — зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор.

Під час Форуму соціального партнерства у межах п’яти дискусійних платформ: Освіта, Об’єднані територіальні громади, Роботодавці, Професійні спілки та Засоби масової інформації, учасники поділилися досвідом та враженнями від співпраці влади, бізнесу, освіти, профспілок та об’єднаних територіальних громад, висловивши пропозиції для більш ефективної взаємодії та партнерства.

– Сучасний світ дуже швидко змінюється: з’являються нові професії, нові потреби, нові виклики, але я впевнений, що спільними зусиллями Черкаська область дасть гідну відповідь всім викликам, – наголосив у вітальному слові заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Юрій Лесюк.

Нині відчутною є проблема виїзду за кордон молоді на навчання, простежується тенденція до критичного зниження рівня популярності та авторитету саме робітничих професій через невідповідність рівня заробітної плати та умов праці.

- Сьогодні ми об’єдналися і разом обговорили важливі питання. Я вважаю, якщо кожен зробить певні кроки на своєму місці, це будуть кроки у напрямку успіху, на благо молоді, на благо Черкащини, – підсумував роботу Форуму соціального партнерства Олег Григор.