,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас На свято Миколая у ЧДТУ урочисто відкрили новорічну ялинку (ФОТО)
Понеділок, 23 грудня 2019 09:52

На свято Миколая у ЧДТУ урочисто відкрили новорічну ялинку (ФОТО)

     У Черкаському державному технологічному університеті за традицією, яка була започаткована ще в 2017 році, в День святого Миколая, 19 грудня офіційно відкрили в головному корпусі навчального закладу новорічну ялинку. Така традиція чудово прижилася, саме тому сьогодні студентська спільнота разом із викладачами зібралися разом, щоб запалити вогні ялинки, а в душах і серцях кожного з нас мир та любов. Про це інформує «Вичерпно».     

     Цього дня кожен факультет отримав натхненні передбачення на новий рік, а святковий настрій підсилили пісні від вокального ансамблю Центру студентського розвитку і культурних програм ЧДТУ «Консонанс».

     Перший проректор ЧДТУ Євген Ланських у своєму вітальному слові побажав, щоб новий рік завжди зоставався святом дитинства:

         «Хочу побажати, щоб Новий рік був для всіх тим дитячим святом, а не якимсь «дедлайном». Миру, добра, щастя Вам та Вашим родинам».

     Також для студентів та викладачів створили святкову фотозону, де на них чекали Дід Мороз та Снігуронька із цікавими загадками та солодкими призами.

     Довідково: Святий Миколай існував насправді. Він народився у 280 році н. е. у родині багатих греків-християн, які проживали у місті Патарі (територія сучасної Туреччини). Хлопець зростав у добрі та любові, але його надзвичайно засмучувала навколишня бідність і убогість мешканців міста, тому він із дитинства і протягом життя потайки допомагав бідним родинам та дітям-сиротам.

     Коли його батьки померли, Миколай отримав величезний спадок, але не став жити в розкошах. Він розпродав усі статки та роздав гроші бідним. Покинувши світське життя, Миколай вирушив прочанином у Палестину, а коли повернувся, став священиком, а згодом – і єпископом у місті Міри. Під час гонінь християнської віри його кинули до в’язниці, потім звільнили. А на схилі років отець Миколай став ченцем.

     Ще за життя люди вважали отця Миколая святим. Бо він не раз за допомогою щирої молитви творив справжнє диво: угамував бурю на морі, завдяки чому було врятовано чимало рибалок, а також корабель із прочанами; він зцілював калік і недужих, неодноразово рятував приречених до страти. Але найбільшою його заслугою було те, що він безмірно любив усіх людей і цінував кожного.

     Помер Миколай 19 грудня 345 року (за юліанським календарем). За доброчинность, вірность та щирість у служінні Богу ділами та вчинками на землі, отця Миколая було канонізовано. А на честь того, що він за життя потайки допомагав іншим, збереглася традиція робити в цей день подарунки.