,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас ЧДТУ обговорив напрями співпраці з Кам’янським державним історико-культурним заповідником
Вівторок, 10 грудня 2019 11:10

ЧДТУ обговорив напрями співпраці з Кам’янським державним історико-культурним заповідником

     Під час перебування у Кам’янці 3 грудня цього року представники адміністрації Черкаського державного технологічного університету завітали до Кам`янського державного історико-культурного заповідника. Про це інформує «Вичерпно» посилаючися на прес-службу ЧДТУ.   

    Упродовж візиту ректор ЧДТУ Олег Григор, проректор із гуманітарно-виховних питань ЧДТУ Валентин Лазуренко та голова Студентської ради ЧДТУ Юлія Загоровська обговорили з директором заповідника Галиною Таран та її заступником Тамілою Чупак співпрацю щодо навчальних, методичних, наукових і творчих напрямів діяльності.

    На сьогодні Черкаський державний технологічний університет на кафедрі історії та права готує фахівців із музеєзнавства та експертизи культурно-історичних цінностей, а кваліфікована підготовка спеціалістів такої галузі потребує залучення до співпраці професіоналів культурних установ Черкащини, зокрема Кам`янського державного історико-культурного заповідника.

   Під час обговорення реалізації партнерського співробітництва керівники обох державних установ приділили увагу проходженню практики і стажування для студентів на базі Кам’янського заповідника, отримання методично-консультаційної допомоги фахівців задля збагачення молоді практичними знаннями та вдосконалення фахових навичок з метою конкурентоспроможності на сучасному ринку праці. До того ж, учасники зустрічі розглянули перспективи спільних проектів з кафедрою дизайну ЧДТУ.

   Зі свого боку, Черкаський державний технологічний університет завжди радий вітати працівників заповідника на наукових та науково-практичних конференціях, лекціях, семінарах, круглих столах тощо, організованих вишем для спільного обговорення актуальних проблем у історико-культурній та освітній галузях. Крім цього, ЧДТУ сприятиме підвищенню кваліфікації працівників історико-культурного заповідника, допомагатиме реалізації співробітників у інтелектуальній, суспільній, духовній сферах та заохочуватиме до участі в науково-дослідних програмах.

    Така співпраця двох унікальних установ Черкащини покликана покращити освітній і культурний рівень черкащан, продемонструвати ефективні результати та заохотити молодь вчитись, працювати, жити на Черкащині.