,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Кафедра фінансів ЧДТУ відзначає 25 років
Вівторок, 29 жовтня 2019 09:05

Кафедра фінансів ЧДТУ відзначає 25 років

     25 жовтня, в «Медіа-центрі Черкаси» зібралися засновники, провідні викладачі, випускники та студенти кафедри фінансів Черкаського державного технологічного університету. Про це повідомляє «Прочерк» посилаючися на прес-службу ЧДТУ.    

     Серед учасників круглого столу були присутні перший проректор Черкаського державного технологічного університету, кандидат технічних наук, доцент Євген Володимирович Ланських, перший завідувач кафедри фінансів, народний депутат України V-VI скликань, кандидат економічних наук, доцент Ігор Геннадійович Єресько, декан факультету економіки та управління ЧДТУ, кандидат економічних наук, доцент Віктор В’ячеславович Демиденко, завідувач кафедри фінансів, доктор наук з державного управління, професор, випускниця кафедри фінансів Ірина Георгіївна Гончаренко, заступник директора Черкаського ГРУ АТ КБ «ПРИВАТБАНК» випускник кафедри фінансів, Ярослав Ростиславович Батієвич, заступник начальника управління Північного офісу Державної аудиторської служби в Черкаській області Сергій Іванович Мельник, Спеціаліст департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА Тетяна Василівна Томіленко та багато інших.

     – Коли ми створювали і кафедру, і факультет, на початку повинна була бути ідея. Вона народилася від потреби в нових фахівцях. До цього підготовка в економічних і особливо фінансових кадрах ішла за старовинною ще радянською системою, де все розвивалося за системою планового господарства і потрібно було переходити на нові економічні стандарти. До нас звернулися представники фінансових органів, - відзначив перший завідувач кафедри фінансів, народний депутат України V-VI скликань, кандидат економічних наук, доцент Ігор Геннадійович Єресько.

     За словами засновника кафедри головним принципом, який ліг в основу діяльності, стала фаховість у першу чергу викладачів, яких збирали не лише по всіх всіх Черкасах, а й по області. Другим принципом було обрано патріотизм. Випускників закладу готували для роботи в першу чергу в Україні. Також в роботі кафедри було застосовано нову для того часу систему роботи між викладачам і студентом, в основі якої було покладено не наставницькі, а партнерські стосунки.

     – Перший набір на спеціальність відбувся в 1993 році. Ми були першими, де зародилася економічна освіта на Черкащині. Потім відкрилися інші навчальні заклади та інші факультети в навчальних закладах, – розповідає декан факультету економіки та управління ЧДТУ, кандидат економічних наук, доцент Віктор В’ячеславович Демиденко. – Треба відзначити, що студенти тоді дійсно хотіли знань. Вони шукали ці знання в тих невеликих масивах літератури. Сьогодні конкуренція серед навчальних закладів на підготовку цієї спеціальності дійсно велика, але наша кафедра має чудові перспективи, молода, красива. Ми плекаємо власних фахівців.

     – Я випускник кафедри фінансів другого фактично набору. Це був важкий час. Роботи було дуже мало, доводилося підпрацьовувати навіть вантажниками. Згодом з᾿явився перший досвід підприємницької діяльності, – розповідає заступник директора Черкаського ГРУ АТ КБ «ПРИВАТБАНК» випускник кафедри фінансів Ярослав Ростиславович Батієвич. – Працюючи зараз в одному з системних банків, ми зрозуміли, що для студентів на сьогодні дуже складно знайти місце, де можна проходити практику. Підприємства не хочуть витрачати час на практикантів. Тому ми розробили онлайн-практику. Її пройшли вже 114 тис студентів. 5 % з них працює не сьогодні в банку, тобто кожен двадцятий.