,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас «Тепер ми офіцери!»: студенти ЧДТУ отримали звання «Молодшого лейтенанта»
П'ятниця, 25 жовтня 2019 09:31

«Тепер ми офіцери!»: студенти ЧДТУ отримали звання «Молодшого лейтенанта»

     У Черкаському державному технологічному університеті відбувся урочистий захід із нагоди присвоєння первинного військового звання «Молодший лейтенант запасу» студентам Черкаського державного технологічного університету за програмою підготовки офіцерів запасу. Про це інформує «Вичерпно».

     Ще в 2012 році у ЧДТУ була започаткована підготовка офіцерів запасу та присвоєння військового звання «Молодший лейтенант» на базі військової кафедри Сумського державного університету. У 2014 році відбувся перший випуск.

     Ректор ЧДТУ Олег Григор та заступник завідувача кафедри військової підготовки Сумського державного університету Олег Супрун виконали почесну місію вручення перших погонів студентам ЧДТУ.

«Хочу побажати молодим хлопцям, які отримують звання молодшого лейтинанта, відваги та поваги з боку колег, друзів, рідних. Я щиро сподіваюся, що погони не знадобляться вам під час військових дій, а будуть нагадувати про вашу майстерність, вміння та знання у мирний час, — зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор.

     Своїми емоціями від заходу поділився й, тепер вже, молодший лейтенант запасу Станіслав Леонов та закликав хлопців бути гідними свого звання:

«Кожен із нас пішов навчатися на кафедру військової підготовки з певними мотивами, але найголовнішим було отримання військового звання, що нам і вдалось! Тепер ми офіцери і поводити себе маємо гідно цього звання».

     За час бойових дій на Сході України загинули понад 100 земляків-черкащан, славних героїв, справжніх патріотів своєї держави, серед яких і випускники та студенти Черкаського державного технологічного університету:

  • 3 серпня 2014 року смертю героя поліг на Савур-Могилі учасник АТО, студент 5 курсу заочної форми навчання факультету електронних технологій та робототехніки Євгеній Присяжний;
  • 18 лютого 2015 року під час мінометного обстрілу у місті Широкіно загинув Сергій Амброс, випускник будiвельного факультету;
  • 31 березня 2017 року внаслідок бойових дій під Авдіївкою загинув військовий-контрактник, боєць 78-ї окремої механізованої бригади, випускник 2013 року факультету комп’ютеризованих технологій машинобудування і дизайну Олег Новохатько.