,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Виставку робіт студентів-дизайнерів відкрили у ЧДТУ (Фото)
Середа, 17 липня 2019 09:12

Виставку робіт студентів-дизайнерів відкрили у ЧДТУ (Фото)

     12 липня у Черкаському державному технологічному університеті відкрилася п’ята у цьому навчальному році виставка робіт студентів спеціальності «Дизайн» та перша експозиція саме з кольорознавства.Про це повідомляє «Дзвін» посилаючися на прес-службу ЧДТУ.

    – Колір – це космос. Зазвичай, коли студентам ставиш запитання, що таке колір, як ви його розумієте та які умови треба для того, щоб побачити колір, студенти відповідають, що, в першу чергу, це homo sapiens, звичайне світло та речовина, яка здатна фарбувати – три обов’язкові речі, які потрібні для того, щоб розуміти колір, – зазначила у вітальному слові завідувачка кафедри дизайну факультету компьютеризованих технологій машинобудування та дизайну ЧДТУ Наталія Романенко. – Студент-дизайнер повинен розуміти і психологічний вплив кольору на людину, і його природну сутність.

     На виставці представлені найкращі роботи студентів першого курсу трьох спеціалізацій: графічний дизайн, дизайн середовища і промисловий дизайн. Викладач курсу «Основи кольорознавства» Іван Суржиков зауважує, що за один семестр студенти чудово впоралися з великим об’ємом робіт, результати якого представлені на експозиції. На виставці демонструються роботи студентів у хроматичних та ахроматичних кольорах, а також роботи старшого викладача кафедри дизайну Івана Суржикова, які, за словами автора, не таких яскравих кольорів, адже з віком кожен художник обмежує свою палітру.

     – Колір викликає емоції, кольорове коло – це та ж сама веселка. Якщо кінці веселки замкнути, то вийде кольорове коло, – пояснює старший викладач кафедри дизайну ЧДТУ Іван Суржиков. – Ми вчимо студентів, як користуватися кольорами. Ми створюємо середовище, у якому легко вирішуються всі проблеми.

     На відкриття виставки завітали ректор ЧДТУ Олег Григор, проректор з науково-дослідної роботи та міжнародних зв’язків Еміль Фауре та проректор з гуманітарно-виховних питань Валентин Лазуренко. Олег Григор зазначив, що кафедра дизайну вкотре приємно здивувала і вразила рівнем студентських робіт, представлених на виставці.