,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Чим будуть дивувати абітурієнтів цього року: ректор ЧДТУ розповів про новації вступної кампанії
Вівторок, 16 липня 2019 12:03

Чим будуть дивувати абітурієнтів цього року: ректор ЧДТУ розповів про новації вступної кампанії

Якщо ви шукаєте перспективну професію майбутнього, то вам потрібно до Черкаського державного технологічного університету! Саме під таким гаслом днями відбулася прес-конференція, на якій ректор ЧДТУ Олег Григор та відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Мельніченко розповіли про особливості вступної кампанії, про нові спеціальності та чим будуть дивувати цього року абітурієнтів. Про це повідомляє «Вичерпно».

Адже, як відомо, з 10 липня у Черкаському державному технологічному університеті, як і по всій Україні, стартував прийом заяв і документів на вступ до закладів вищої освіти.

     «Ми зацікавлені у тому, щоб наші випускники були успішними. Тому постійно аналізуємо і вдосконалюємо освітню програму. І вже цього року до так званих «традиційних» спеціальностей додалося ще дві професії майбутнього. Це — комп’ютерна статистика та матеріалознавство. Нам приємно відзначити, що саме на них зараз високий попит, та головним є те, що  збільшено державне замовлення на понад 16 відсотків. Приємно, що ми зрозуміли і відчули потреби ринку праці», — розповів ректор ЧДТУ Олег Григор.

     Зі свого боку Сергій Мельніченко розповів про нюанси та новації вступної кампанії 2019 року.

По-перше, приймають сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) за останніх три роки з усіх предметів, а сертифікати з іноземної мови лише за 2018 і 2019 роки.

По-друге, щодо проведення творчих конкурсів, то вони проходять до початку прийомів документів із 1 по 10 липня. Додаткова сесія подачі творчих конкурсів відбудеться з 17 по 22 липня, але для цих осіб навчання буде можливе лише на контракті.

Прийом документів на навчання триватиме до 18:00 22 липня (до 16 липня — для вступників, яким необхідно складати вступні іспити, творчі конкурси та пройти співбесіди) на підставі сертифікатів ЗНО.

Крім того, Міністерство розробило мінімальний конкурсний бал на деякі спеціальності. Наприклад, на спеціальність «Право» або «Публічне управління та адміністрування» конкурсний бал повинен складати 130.

     Ще однією новацією цього року є те, що збільшили кількість конкурсних предметів, тобто можна подавати навіть сертифікати з фізики чи математики, як другий конкурсний предмет.

     Цьогоріч вступники на бакалавра можуть подати на бюджет 7 заяв на 4 спеціальності. На контракт можна подати будь-яку кількість заяв.

     26 липня вступники будуть знати, чи отримали бюджетне місце, до 31 липня вони повинні будуть принести оригінали документів до вишів для зарахування. 1 серпня відбудеться зарахування на бюджет, з цього ж дня починається оприлюднення списків на контракт. Зарахування на контракт може тривати до 30 вересня.