,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Колективна аматорська радіостанція ЧДТУ виборола першість у всеукраїнських змаганнях
Середа, 26 червня 2019 10:19

Колективна аматорська радіостанція ЧДТУ виборола першість у всеукраїнських змаганнях

     У Черкаському державному технологічному університеті вже багато років успішно функціонує колективна аматорська радіостанція, яка неодноразово виборювала перші місця на багатьох міжнародних змаганнях з радіозв’язку на коротких хвилях. Про це повідомляє «Вичерпно» посилаючися на прес-службу ЧДТУ. 

     Аматорський радіозв’язок – це служба зв’язку, яка використовується з метою самовдосконалення, зв’язку між людьми (кореспондентами) і проведення технічних досліджень, які здійснюються радіоаматорами з наданим відповідним дозволом.

      Цього року колектив радіостанції на чолі з начальником радіостанції, співробітником кафедри радіотехніки, телекомунікаційних і робототехнічних систем Олександром Дроботуліним взяв участь у щорічних змаганнях із радіозв’язку на коротких хвилях телеграфом — «Кубок UCC» — ucc.in.ua.

   Відповідно до «Положення» серед колективних радіостанцій відсутня категорія при проведенні змагань, що дозволяє працювати декільком операторам одночасно. Тому право представляти радіостанцію Черкаського державного технологічного університету було надано Володимиру Шмалюху з членським номером «UT6CW».

     Змагання такого типу традиційно проводяться Українським Контест Клубом  — Ukrainian  DX Contest. Сама структура змагання складалася з трьох турів – телеграфного, телефонного та телетайпного на діапазоні 3,5 МГц.

   Завдяки досвіду та любові до своєї справи, за результатами проведених змагань, колективна радіостанція ЧДТУ «UR4CYT» виборола перше місце серед колективних аматорських радіостанцій та посіла почесне шосте місце в загальному заліку з 29 учасників в своїй підгрупі.