,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У Всесвітній день поезії у ЧДТУ говорили віршами
Понеділок, 25 березня 2019 11:04

У Всесвітній день поезії у ЧДТУ говорили віршами

     Людина з вищою освітою − це всебічно розвинена людина, а людина, яка є ефективним менеджером − ще й творча! Тому саме у Всесвітній день поезії студенти та викладачі кафедри менеджменту та бізнес-адміністрування Черкаського державного технологічного університету говорили віршами... Про це повідомляє «Нова Доба» із прес-служби ЧДТУ.

 

     День поезії весь світ відзначає світлого березневого дня, коли земля вже прокинулася від зимової скутості, весна набирає силу, а душа проситься в політ. 21 березня День поезії відзначається не випадково, адже це ще і період рівнодення, символічного оновлення природи і творчого злету людського духу.
     Всесвітній день поезії офіційно був засновано ЮНЕСКО в листопаді 1999 року. І вперше Всесвітній день поезії пройшов у 2000 році в Парижі, а в Україні почав відзначатися з 2004 року. Його метою стало втілення нового імпульсу і визнання національних, регіональних і міжнародних поетичних рухів, розвиток мовного розмаїття та підтримка зникаючих мов завдяки віршам.
     Студенти та викладачі кафедри менеджменту та бізнес-адміністрування ЧДТУ взяли активну участь у події, згадали відомих нам поетів, як українського так і світового рівня, адже поезія не має меж. Висловили свої думки, щодо миттєвостей, які надихають поетів творити прекрасне, проаналізували де ж береться та Муза, яка несе із собою творчі пориви та розсипає натхнення. Провели літературну вікторину, згадавши вірші та їх авторів. І звісно, насолоджувалися поезією…
      Кожен читав вірш, який припав до душі, збуджує емоції чи почуття, навіює спогади, чи просто подобається. Прозвучали і авторські вірші. А також, студенти першого та четвертого курсів подарували присутнім театралізовані постановки вибраних віршованих творів.
     І неможливо не погодитися, з «королевою української поезії», Ліною Костенко, яка говорить: «Поезія − це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі».