,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Студенти-історики ЧДТУ практикувалися у Державному архіві Черкащини (Фото)
Вівторок, 12 лютого 2019 09:17

Студенти-історики ЧДТУ практикувалися у Державному архіві Черкащини (Фото)

З 14 січня до 8 лютого студенти другого курсу Черкаського державного технологічного університету спеціальності «Історія та археологія», спеціалізації «Історія, музеєзнавство та експертиза культурно-історичних цінностей» проходили практику на базі Державного архіву Черкаської області.

Повідомляє інтернет-видання Дзвін

Архівна практика посідає ключове місце в системі фахової підготовки майбутнього історика. Під час практики студенти ЧДТУ вчилися самостійно застосовувати теоретичні знання через особистий досвід оволодівати вміннями й формувати навички архівної роботи. Безпосередня мета практики полягала у ознайомленні студентів з основами архівознавства на практичному рівні, закріпленні та поглибленні цих знань при роботі з архівними документами.

Під час архівної практики студенти ЧДТУ ознайомилися із специфікою роботи архіву; прослухали лекційне заняття «Державний архів Черкаської області як джерело вивчення історії рідного краю», де отримали інформацію про історію архіву, організацію його діяльності, роль та місце архіву в історичному процесі; побували на екскурсії у сховищі архіву, доступ до якого є обмеженим навіть для працівників архіву, побачили там умови зберігання документів, раритетні видання, що зберігаються в обласному архіві; побували на майстер-класі у реставраційній майстерні архіву та ознайомилися із особливостями консервації та реставрації пошкоджених документів.

Упродовж практики студенти ЧДТУ під керівництвом досвідчених архівних працівників отримували індивідуальні завдання, зміст яких полягав у безпосередній роботі у відділах архіву з його фондами і колекціями, поглиблювали знання з організації науково-довідкового апарату до документів, створення систематичного каталогу, тематичної картотеки, ознайомлювалися з архівними путівниками та довідниками, оглядами документів, займалися пошуком документальних матеріалів у фондах архіву з конкретної теми.

Проведенню практики гостинно і на високому рівні сприяла директор Державного архіву Черкаської області кандидат історичних наук, доцент Тетяна Анатоліївна Клименко, — повідомляє сайт вишу.