,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас На кафедрі електротехнічних систем ЧДТУ успішно пройшли захисти магістерських робіт
Середа, 09 січня 2019 11:20

На кафедрі електротехнічних систем ЧДТУ успішно пройшли захисти магістерських робіт

Наприкінці грудня на кафедрі електротехнічних систем Черкаського державного технологічного університету завершилися захисти магістерських робіт.

Цьогоріч 59 магістрантів успішно захистили свої кваліфікаційні роботи. Про це повідомляє видання ВиЧЕрпно, посилаючись на прес-службу ЧДТУ.

– Захист магістерської роботи – це демонстрація знань із дисциплін усього професійного циклу. Цей процес дуже складний, але водночас й дуже цікавий, тому що під час захисту студенти постають перед комісією вже як кваліфіковані магістри зі спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», – зазначив завідувач кафедри електротехнічних систем ЧДТУ, професор Олександр Ситник. – Студенти змогли технологічно грамотно презентувати науковий апарат своїх робіт, показати навички фахівців, а саме: володіння увагою аудиторії, комунікативні здібності та уміння. Зібраність, увага, упевненість, володіння технікою виступу перед аудиторією, знання, отримані за період навчання, професійні навички, сформовані під час переддипломної практики, психологічний настрій на успіх – ось запорука успішного захисту. Тому всі магістерські роботи отримали найвищі бали.

  Зі свого боку, голова Державної екземенаційної комісії, головний інженер відокремленого підрозділу «Черкаські магістральні електричні мережі» ДП НЕК «Укренерго» Анатолій Проценко зауважив високий рівень підготовки магістрантів.

– Ті, хто змогли пройти цей нелегкий шлях здобуття другої вищої освіти розуміють, яка значна робота була ними виконана. Багато що зроблено, позаду – захист роботи, і тепер після отримання професії, яка належить до найпрестижніших і користується значним попитом на ринку праці України, відкрита дорога для побудови власної кар’єри. Захист магістерських робіт показав, що випускники кафедри електротехнічних систем ЧДТУ професійно підготовлені і готові працювати самостійно в організаціях і виробничих об’єднаннях, а це найвища оцінка викладачів кафедри та якості підготовки фахівців, – наголосив Анатолій Проценко.