,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас В ЧДТУ стартував Тиждень права
Вівторок, 11 грудня 2018 09:16

В ЧДТУ стартував Тиждень права

Від сьогодні у стінах Черкаського державного технологічного університету стартує Тиждень права. Вже традиційно в рамках цього заходу в університеті проходитиме низка заходів: круглі столи, наукові семінари, на яких студенти, викладачі та запрошені фахівці у галузі юриспруденції обговорюють права людини.

Повідомляє інформаційне видання Вичерпно

- Десь у світі права людини обмежуються владою. Відповідно, ігнорування прав людини призводить до негативних суспільних наслідків, які має, наприклад, Франція. Тому, щоб студенти знали свої права та розуміли як їх відстоювати, навчилися захищати власні інтереси та інтереси незахищених верств населення, ми й проводимо Тиждень права у нашому університеті, — сказав проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ, професор Валентин Лазуренко.

Сьогодні світ відзначає 70-ту річницю прийняття загальної декларації прав людини, яка була розроблена комісією з прав людини ООН і прийнята її Генеральною асамблеєю 10 грудня 1948 року. Із цієї нагоди студенти переглянули документальний фільм про етапи створення та реалізації декларації прав людини.

Опісля студенти та викладачі обговорювали за круглим столом, які є види дискримінації в Україні. Торкнулися і наболілої теми російсько-української війни, зокрема, поговорили про забезпечення прав учасників АТО соціальними службами, що є наразі необхідним.

Завтра відбудеться науковий семінар «Реформи і права людини» (о 13:30, 221 ауд. ІІ корпусу);

12 грудня пройде правовий турнір (об 11:50, 221 ауд. ІІ корпусу);

13 грудня у ЧДТУ студенти 1 курсу неюридичних спеціальностей поговорять про обмеження прав людини під час воєнного стану та його правовий режим (об 11:50, 229 ауд. ІІ корпусу);

14 грудня буде підведено підсумки Тижня права в ЧДТУ (об 11:20, 221 ауд. ІІ корпусу).