,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У ЧДТУ в інтерактивній формі знайомилися з Цілями сталого розвитку
Середа, 05 грудня 2018 13:46

У ЧДТУ в інтерактивній формі знайомилися з Цілями сталого розвитку

29 листопада до 25-річчя факультету економіки та управління Черкаського державного технологічного факультету, у межах регіонального форуму «Досягаємо Цілей Сталого Розвитку ООН в Черкаській області разом», кафедрою фінансів за підтримки Інформаційного центру ЄС в Черкаській області та ресурсного центру зі сталого розвитку ЧДТУ проведено квест «Цілі сталого розвитку». До проведення квесту були залучені студенти-волонтери факультету економіки та управління, що навчаються за спеціальностями «Фінанси, банківська справа та страхування», «Маркетинг», «Економічна кібернетика», «Міжнародна економіка», «Облік і оподаткування».

Йдеться у інтернет-виданні Вичерпно

Цілі сталого розвитку були прийняті на Генеральній Асамблеї ООН 25 вересня 2015 року як глобальне бачення розвитку людства, що включає інтеграцію умов до економічного зростання, забезпечення соціальної справедливості, раціональне використання природних ресурсів.

– Сьогодні навчання молоді про Цілі сталого розвитку є важливою інвестицією у майбутнє країни, а цікавий квест із Цілей сталого розвитку – це ефективний інструмент для знайомства із важливою інформацією цікаво та доступно. Ми пишаємося тим, що студенти факультету економіки та управління не лише розуміють і поділяють цінності сталого розвитку, а й активно долучаються до поширення цих цінностей на Черкащині, – зазначила завідувач кафедри фінансів Ірина Гончаренко.

Відтак, учасники квесту – гості, працівники та студенти університету не лише в інтерактивній формі ознайомилися з Цілями сталого розвитку – ключовими напрямками розвитку суспільства, яких сьогодні дотримуються всі країни світу, а й отримали цікаві призи й подарунки. Із задоволенням взяли участь у квесті і студенти Смілянського промислово-економічного коледжу ЧДТУ, які завітали цього дня на свято факультету економіки та управління.

– Сталий розвиток неможливий без налагодження та розвитку партнерських відносин між владою, наукою, бізнесом і громадським сектором. Регіональний форум є одним із спільних заходів Програми розвитку ООН в Україні та Черкаського державного технологічного університету в цьому напрямі. Щоденна робота з метою локалізації глобального порядку денного є одним з основних завдань Ресурсного центру зі сталого розвитку ЧДТУ та Інформаційного центру ЄС, – наголосила професор кафедри фінансів, координатор центрів Олена Березіна.

Як результат ефективної роботи, Черкаський державний технологічний університет отримав Подякуза партнерство та організацію днів сталого розвитку у Черкаській області від імені директора програми розвитку ООН в Україні Янтомаса Хімстри.

Довідково:

Цілі сталого розвитку (ЦСР), яких на сьогодні дотримуються всі країни світу, встановлюють власні показники розвитку і включають 17 цілей і 169 конкретних завдань. Перелік ЦСР був офіційно затверджений на засіданнях Генеральної Асамблеї ООН в кінці вересня 2015 року.

За інформацією прес-служби ЧДТУ