,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У ЧДТУ відкрили виставку робіт промислового дизайну (ФОТО)
Середа, 21 листопада 2018 11:39

У ЧДТУ відкрили виставку робіт промислового дизайну (ФОТО)

20 листопада у Черкаському державному технологічному університеті відбулося відкриття виставки дизайн-проектів студентів та викладачів кафедри дизайну спеціалізації "Промисловий дизайн".

Повідомляє інтернет-видання Прес-центр

− Протягом двох років студенти спеціалізації "Промисловий дизайн" представляють свої роботи. Сьогодні, на черговій звітній виставці за попередній рік, зібрані найцікавіші, найфункціональніші роботи, − зазначила завідувач кафедри дизайну, професор Наталія Романенко.

На виставці представлені студентські проекти з основної профільної дисципліни фундаментального циклу "Дизайн-проектування", створені під керівництвом кандидата мистецтвознавства, доцента, професора кафедри дизайну Інни Яковець та старшого викладача Наталії Литовченко.

Дисципліна "Дизайн-проектування" викладається паралельно у комплексній взаємодії з дисциплінами "Макетування" і "Комп’ютерне моделювання" при підготовці дизайнера вищої кваліфікації спеціалізації "Промисловий дизайн".

Комп’ютерне моделювання в дизайні останнім часом набуло значного поширення, завдяки чому можна представляти об’єкт з дрібними деталями, виконувати за короткий термін значну кількість варіантів проектованого об’єкта.

Комп’ютерне моделювання дає змогу представити об’єкт у незвичайному ракурсі, поділити об’єкт на складові, виділити найбільш важливі вузли та елементи, виграшно продемонструвати особливості та переваги проектованого об’єкта.

На виставці представлені об’єкти, створені в програмі 3dxMax під керівництвом викладача Руслана Савіська.

Проектну графіку, виконану з використанням комп’ютерних програм, розглядають як засіб предметної творчості з особливою виразністю.

Макет виробу дає наочне уявлення про його форми, пропорції, розміщення деталей і елементів, колірно-фактурне вирішення тощо.

Макет дає можливість відтворювати і вивчати різні явища в лабораторних умовах, сприяє механізації процесу проектування, дозволяє оперативно отримувати наближені до натури матеріали випробувань дизайнерських об’єктів. Представлені на виставці макети, виконані під керівництвом старшого викладача Олександра Луговського.

−Дизайнер, а особливо промисловий, мусить донести свою творчу інженерно-технічну думку, тому має читати креслення і самостійно їх виконувати, − наголосив Олександр Федорович.

Також на виставці експонуються проекти ландшафтної організації території біля навчального корпусу № 4 Черкаського державного технологічного університету.

Виставка розкриває багатогранність об’єктів промислового дизайну, які володіють всіма необхідними функціональними, естетичними, екологічними факторами.

Дизайнери, чиї роботи були представлені у експозиції, отримали Диплом учасника виставки.