,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У ЧДТУ відкрили виставку робіт студентів-дизайнерів (ФОТО)
Четвер, 04 жовтня 2018 12:21

У ЧДТУ відкрили виставку робіт студентів-дизайнерів (ФОТО)

2 жовтня у Черкаському державному технологічному університеті відбулося урочисте відкриття традиційної виставки творчих студентських робіт спеціальності "Дизайн" спеціалізації "Графічний дизайн" факультету комп’ютеризованих технологій машинобудування і дизайну.

Повідомляє громадсько-політичне видання Прес-Центр

– Покликання дизайнерів – створювати красу і комфорт довкола. Оглядаючи цю виставку, ми усвідомлюємо, що до кожної речі, представленої в експозиції, торкнулася рука митця. Дякую кафедрі дизайну за те, що надихаєте на творчість студентів та тішите колектив університету новими здобутками, – зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор.

"Графічний дизайн" передбачає підготовку фахівців з розробки фірмового стилю, товарних знаків, оформлення упаковки, рекламних і соціальних плакатів, мультимедійних композицій.

Отримані знання можуть бути застосовані в рекламних агентствах, редакціях журналів і газет, в поліграфічних фірмах та підприємствах, при створенні спец-ефектів на кіностудіях та телеканалах, в мультиплікації й анімації різної змістовності, в дизайні комп’ютерних ігор.

В університеті вже стало традицією проводити тематичні виставки кафедри дизайну, і сьогодні ми представляємо широкий спектр можливостей і творчий потенціал студентів спеціалізації "Графічний дизайн".

До експозиції увійшли роботи студентів з плакатного і шрифтового мистецтва, фотографіки, станкової та ручної графіки, фірмового стилю, упаковки та дизайну книги, наголосила куратор виставки, професор кафедри дизайну ЧДТУ Олена Храмова-Баранова.

Роботи студентів представляли і коментували викладачі кафедри дизайну: Сергій Деркач, Олена Галицька, Валентина Чубар, Вікторія Зайцева.

Старший викладач кафедри дизайну Олена Галицька зауважила, що особливістю цьогорічної виставки є її патріотична ознака, адже переважна більшість екслібрисів і плакатів присвячена творчості і діяльності видатних особистостей України.

Вже незабаром кафедра дизайну ЧДТУ планує організувати благодійний аукціон художніх витворів мистецтва та передати зібрані кошти на утримання безпритульних тварин.