,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Світова спортивна гордість ЧДТУ привітав студентів із Днем Знань (ФОТО)
Четвер, 06 вересня 2018 09:19

Світова спортивна гордість ЧДТУ привітав студентів із Днем Знань (ФОТО)

Черкаський державний технологічний університет пишається своїми випускниками, які є гордістю не лише нашого регіону, а й України.

Випускниками які мають світові здобутки. На свято "Шляхом до знань з родиною ЧДТУ" завітав гордість ЧДТУ випускник університету 2014 року, золотий переможець XV літніх Параолімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро (Бразилія), майстер спорту України з футболу Богдан Кулинич.

Інформує громадсько-політичне видання Прес-Центр

– Я вітаю кожного: від першокурсника до старшокурсника, всіх викладачів, гостей. Перше вересня – це новий етап у житті. У Черкаському державному технологічному університеті дійсно є де почати: тут ціле різнобарв'я спортивних, культурних, освітніх галузей, де можна себе проявити. Проявляйте себе, будьте достойними, а я радий, що я є випускником ЧДТУ! — наголосив у вітальному слові Богдан Кулинич.

Після офіційної частини свята студенти мали унікальну нагоду неформально поспілкувалися з легендою спорту, розвідати секрети його успіху, сфотографуватися та взяти автограф у Богдана на спортивній локації заходу "Шляхом до знань з родиною ЧДТУ".

Під час свята організатори облаштували справжнє "Спортивне містечко", де можна було не лише ознайомитися із спортивними досягненнями студентів ЧДТУ, а й самим взяти участь у змаганнях.

А шанований гість навчального закладу Богдан Кулинич провів майстер-клас з набивання м'яча для всіх охочих.

Варто нагадати, що після закінчення Черкаського державного технологічного університету та здобуття фаху "технолог-інженер харчової промисловості" Богдан Кулинич почав приділяти своєму захопленню, тобто футболу, ще більше часу.

Із 2013 року став членом збірної команди Черкаської області з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП та цього ж року спортсменом-інструктором штатної збірної команди України з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП. У складі збірної країни став переможцем Інтерконтинентального кубку 2013 року (Іспанія), чемпіоном Європи 2014 року (Португалія), срібним призером Чемпіонату світу 2015 року (Великобританія). Виступаючи на обласних змаганнях, став чемпіоном Екстро-ліги з футзалу 2015 року у складі команди "Альтаір Драбів".

До того ж, за досягнення високих спортивних результатів на XV літніх Паралімпійських іграх 2016 року в місті Ріо-де-Жанейро (Федеративна Республіка Бразилія), проявлену мужність, самовідданість та волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету України (указ президента України №430/2016 від 04.10.2016 р.) Богдан Кулинич нагороджений орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

У 2016 році Виконавчий комітет Черкаської міської ради нагородив Богдана Кулинича пам’ятним знаком "За заслуги перед містом Черкаси" І ступеня.

02 березня 2017 року Богдану Кулиничу призначено стипендію Президента України як видатному спортсмену із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту.

Міністерство молоді та спорту України йому присвоїло звання майстра спорту України з футболу (УОРА), наказ №153 від 11.01.2018 року та видано посвідчення №7064.

Богдан Кулинич продовжує тренуватися і намагається збільшувати досягнення, ставати дворазовим-триразовим чемпіоном та дарувати яскраві перемоги.