,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас До ЧДТУ завітали ліцеїсти літньої наукової школи (ФОТО)
Понеділок, 11 червня 2018 09:22

До ЧДТУ завітали ліцеїсти літньої наукової школи (ФОТО)

31 травня на факультет електронних технологій і робототехніки Черкаського державного технологічного університету завітали школярі фізико-математичного ліцею (ФІМЛІ, м.Черкаси) в межах проходження літньої наукової школи "ФОТОН".

Повідомляє інтернет-видання Прес-центр

Ліцеїсти відвідали кафедру радіотехніки, телекомунікаційних і робототехнічних систем, кафедру приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій, кафедру автомобілів та технології їх експлуатації.

Майбутні молоді науковці познайомилися з сучасними досягненнями кафедр факультету, студентськими розробками, провели ряд цікавих експериментів. Зокрема, були продемонстровані сучасні рішення, які відносяться до технологій віддаленого контролю (remote control) і впровадженні сучасних інформаційно-телекомунікаційних технологій, відомих як Internet of Things (IoT) – Інтернет речей.

На зустріч зі школярами були запрошені студенти старших курсів, які охоче продемонстрували свої розробки, зокрема й дипломні проекти, які незабаром будуть захищатися.

Школярі познайомилися з основами взаємодії автономної системи контролю та моніторингу середовища з можливістю безпровідної передачі параметрів на веб-ресурси в реальному часі, системою "Розумний будинок" та принципами її побудови, технічними рішеннями щодо побудови різноманітних літальних апаратів на платформі Arduino, сучасними рішеннями з впровадження супутникових систем GPS моніторингу, розгортанням і налагодженням IP-телефонії тощо.

Окрім того, робототехнічний напрямок був представлений сучасними студентськими розробками побудови "Розумних автівок", які вміють самостійно переміщуватися по заданому маршруту, а також комплексом для 3-D друку об’єктів різноманітної складності.