,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У ЧДТУ гасили умовну пожежу (відео)
Четвер, 31 травня 2018 10:17

У ЧДТУ гасили умовну пожежу (відео)

 

Сьогодні рятувальники спільно із  співробітниками та курсантами Черкаського інституту пожежної безпеки та з адміністрацією Черкаського державного технологічного університету провели тактико-спеціальні навчання з ліквідації умовної пожежі, порятунку потерпілих та проведенні евакуації людей.

Повідомляє інтернет-видання Рідна Черкащина

Згідно з тактичним задумом, пожежно-рятувальним підрозділам довелось реагувати на пожежу, яка виникла на 6 поверсі навчального корпусу в  лабораторії обчислювальної техніки внаслідок короткого замикання.

Рятувальні підрозділи прибули на місце події, під наглядом посередників та керівників бойових дільниць відпрацювали спеціальні вправи для ланок газодимозахисної служби та виконали завдання, пов‘язані із проведенням розвідки, пошуком та евакуацією потерпілих із задимлених приміщень. Для водіїв пожежних та спеціальних автомобілів провели заняття із встановлення техніки на вододжерело та розгортання автодрабини для евакуації потерпілих з висот.

Під час проведення спеціалізованих навчань співробітники Управління організували роботу посередників, які контролювали усі дії адміністрації, професорсько-викладацького складу і студентів навчального закладу, а також кожного рятувального підрозділу, який був задіяний на навчаннях.

Також в ході навчань відпрацювали дії добровільної пожежної дружини університету, яка займалася ліквідацією пожежі на первинному етапі та проводила евакуацію студентів із задимленої зони.

“Проведення таких заходів дає можливість рятувальникам краще вивчити особливості об‘єкта навчань, відпрацювати на практиці тактичні схеми, притаманні бойовому розгортанню та виконання спеціальних дій безпосередньо в навчальному закладі. Водночас професорсько-викладацькому складу та студентам такі навчання допомагають зрозуміти основний алгоритм дій на випадок виникнення пожежі”, – зазначив по завершенню навчань заступник начальника обласного управління ДСНС Олександр Горобець.