,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У ЧДТУ розпочались ІТ-days
Понеділок, 21 травня 2018 11:26

У ЧДТУ розпочались ІТ-days

Більше тижня у Черкаському державному технологічному університеті триватимуть ІТ-days. Стартували вони сьогодні IV Міжнародною науково-практичною конференцією «Інформаційні технології в освіті, науці і техніці».

Повідомляє інтернет-видання ВиЧерпно

Міжнародна конференція, яка цього року проходить удвадцяте, із самого початку проводилася виключно для молодих науковців. Це чудова нагода для фахівців та науковців різних країн не тільки обмінятися досвідом, новими напрацюваннями, досягненнями, а й ознайомитися із аспектами створення та оптимізації сучасних інформаційно-комунікаційних систем, безпеки інформаційних технологій, проблеми підготовки ІТ-фахівців у закладах освіти.

Декан факультету інформаційних технологій і систем Ірина Тригубенко розповіла, що участь в ІТ-днях візьмуть міжнародні компанії з Польщі, Словаччини, Білорусі та всієї України. У ЧДТУ запросили компанії, які співпрацюють з університетом, допомагають студентам, часто беручи їх на стажування.

Окрім конференції відбудуться й інші заходи. Так, завтра пройде форум майбутнього Черкащини, на якому учні старших класів шкіл та студенти навчальних закладів ознайомляться із сучасними реальними можливостями підприємців Черкащини у плані надання добре оплачуваного першого робочого місця, визначення особливих потреб ринку праці Черкащини в сучасних умовах.

- Дуже приємно, що представлена досить широка географія учасників конференції. 111 тез, 19 докторів наук, 23 навчальних заклади — це визнання того, що ІТ-технології є унікальними і потрібними на сьогоднішній день. Не секрет, що випускник з ІТ-технологій — унікальний боєць, який працює в кожній галузі. Але все одно потрібно поглиблювати спеціалізацію підготовки ІТ-спеціалістів, оскільки з розвитком технологій потрібно більш глибше і спеціалізовано навчати кожного фахівця, — сказав ректор ЧДТУ Олег Григор.

Він вважає, що ця конференція і в цілому комплекс заходів IT-days в ЧДТУ дозволить випрацювати певні напрямки підготовки нових фахівців, об’єднає IT-спеціалістів навколо себе, здобудуться нові контакти фахівців, що є досить важливим у сфері обміну певних накопичених знань.