,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Факультет харчових технологій та сфери обслуговування Новини IХ Міжнародна науково-практична конференція «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання»
П'ятниця, 23 березня 2018 23:31

IХ Міжнародна науково-практична конференція «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання»

IХ Міжнародна науково-практична конференція «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні:  проблеми розвитку та регулювання»

22-23 березня 2018 року кафедра туризму та готельно-ресторанної справи провела IХМіжнародну науково-практичну конференцію «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні:  проблеми розвитку та регулювання».  

В цей день вітальне слово для учасників конференції пролунало від ректора Черкаського державного технологічного університету, к. н. держ. упр., доцента Григора Олега Олександровича.

Було продемонстровано промо-фільм до 10-річчя кафедри туризму та готельно-ресторанної справи. До поздоровлень долучилися гості конференції завідувач кафедри туристичного та готельного бізнесу НУХТ Басюк  Д.І., завідувач кафедри туризму та цивільної безпеки ЛНТУ Матвійчук Л. Ю., завідувач сектору екскурсійної роботи Шевченківського національного заповідника Сокур Л.А.  А доповідачами з інших вузів було представлено програмне забезпечення туристичних інформаційно-довідкових систем міста Луцьк та міста Рівне.

   Студенти кафедри брали активну участь у конференції, зокрема у конкурсі-презентації «Кращий за професією» на тему «Черкаська випічка», та у засіданнях секцій. Активно обговорювались гастрономічний туризм, етнічні кухні, мистецтво вибору вина тощо. В рамках заходу було представлено монографію «Становлення кухні Середньої Наддніпрянщини» академіком УІА, д.і.н., професором кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки Чабаном А.Ю., а студенти спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» приготували і презентували борошняні кондитерські вироби, розроблені кондитерами Черкаської області.

А у другій святковій частині учасники конференції мали змогу оглянути неперевершену колекцію українських народних жіночих прикрас ХІХ-ХХ століття відомого збирача української старовини Ю.Г.Коваленко.