,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Факультет харчових технологій та сфери обслуговування Новини Семінар «Академічна доброчесність і протидія плагіату»
Вівторок, 24 листопада 2020 10:14

Семінар «Академічна доброчесність і протидія плагіату»

Семінар «Академічна доброчесність і протидія плагіату»

24 листопада 2020 року на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи Черкаського державного технологічного університету для студентів спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» (група ГРС-72), «Туризм» (група Т-71) та НПП кафедри відбувся семінар на тему: «Академічна доброчесність і протидія плагіату» (згідно з планом наукових семінарів на 2020-2021 рік).

Були розглянуті та обговорені нормативні документи діяльності ЧДТУ: Кодекс академічної доброчесності Черкаського державного технологічного університету (зі змінами); Положення про перевірку академічних і наукових робіт на плагіат; Положення про систему внутрішнього забезпечення якості вищої освіти у Черкаському державному технологічному університеті.

Доцентами кафедри О.Г. Шестель та О.А. Старинець були розглянуті та запропоновані до обговорення наступні питання: поняття та норми академічної доброчесності; UNESCO: 5 законів інформаційної грамотності; вимоги до процедури захисту дипломної роботи; оцінювання рівня якості підготовки фахівця; робота над текстом дипломного проекту, досвід використання антиплагіатних систем для забезпечення академічної доброчесності.