,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Факультет харчових технологій та сфери обслуговування Новини Виїзні заняття для студентів першого року навчання спеціальностей «Туризм»та «Готельно-ресторанна справа»
Понеділок, 16 листопада 2020 16:10

Виїзні заняття для студентів першого року навчання спеціальностей «Туризм»та «Готельно-ресторанна справа»

Для  забезпечення ефективної практичної складової у підготовці фахівців  13 листопада 2020 року викладачами кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ було проведено виїзне заняття зі студентами першого року навчання спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа». 

      Така форма проведення занять дає змогу студентам першого курсу краще зрозуміти широкий спектр видів професійної діяльності у сфері туризму, а також пробуджує любов і цікавість до вивчення історії, культури й традицій рідного краю, допомагаючи формувати фахові компетентності  під час вивчення дисциплін «Вступ до фаху», «Рекреалогія», і в подальшому –«Організація екскурсійної діяльності», «Організація анімаційної діяльності», «Організація туристичних подорожей», а також сприяє національно-патріотичному вихованню студентської молоді.

    Щоб урізноманітнити підходи до навчання та поглибити практичну підготовку з організації внутрішнього туризму, викладачі кафедри продемонстрували методи організації і проведення автобусної екскурсії (туристичні об’єкти с.Мошни) та музейної екскурсії (музей Т.Г.Шевченка, директор Г.Г.Грицик).

   У сусідньому селі Будище кандидат економічних наук і доцент кафедри Н.В.Корнілова ознайомила студентів з організацією розміщення, харчування і відпочинку гостей у власній садибі сільського зеленого туризму «Коло друзів», а також з особливостями організації сільського зеленого туризму, зокрема, для людей з особливими потребами.  

     У гостинній залі садиби доцентом кафедри, заслуженим працівником культури України А.М.Данилюк було проведено майстер-клас з організації анімаційного заходу в умовах сільського зеленого туризму та ресторанного обслуговування. В анімаційно-розважальній програмі «В «Колі друзів» коло друзів – українські страви, веселі забави» було представлено традиції та символіку української кухні, зокрема, щодо таких страв як хліб, борщ і вареники; підкреслено важливість дружніх стосунків та уміння діяти у команді.  

     Цей день також став важливою віхою в історії кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ. Висадивши перше дерево, було започатковано традицію озеленення новоствореного сільського скверу кожним курсом кафедри ЧДТУ. 

    Студенти мали змогу долучитись до екологічно та соціально відповідального туризму, адже екотуристичне підприємництво в межах сільських громад сприяє економічному, культурному та моральному розвитку суспільства, зміні ціннісних орієнтирів сучасної людини і єдино можливому подальшому розвитку туризму в умовах екологічної та соціально-економічної кризи.