,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Факультет харчових технологій та сфери обслуговування Новини Фестиваль-конкурс «Європейський туризм на мапі Черкащини»
Субота, 19 травня 2018 23:49

Фестиваль-конкурс «Європейський туризм на мапі Черкащини»

Фестиваль-конкурс «Європейський туризм на мапі Черкащини»

З нагоди Дня Європи в Україні 17 травня 2018 року на базі Черкаського державного технологічного університету відбувся І Обласний Фестиваль-конкурс «Європейський туризм на мапі Черкащини», започаткований кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи факультету харчових технологій та сфери обслуговування. 
Привітальне слово для учасників фестивалю пролунало цього дня від ректора Черкаського державного технологічного університету Олега Олександровича Григора, декана факультету харчових технологій та сфери обслуговування Лариси Михайлівни Чепурди.
Учасників фестивалю вітала студентка нашого університету, солістка вокальної студії під керівництвом Володимира Лященка.
У Фестивалі-конкурсі взяли участь учні 9-11 класів та учні державних навчальних закладів області віком 14-18 років; згідно з умовами конкурсу всі твори виконуються державною мовою, або мовами ЄС (англійською, німецькою, французькою тощо).
У конкурсі взяло участь 23 учасника області, з них 15 з обласного центру.
Фестиваль-конкурс складався з 3-х конкурсних номінацій, а саме Відео «Туристичні об’єкти європейського рівня на мапі Черкащини», Есе «Європейські цінності в моїй школі (або в моєму місті)» та Кулінарний етюд «Європейські кулінарні традиції рідного краю». Конкурсні виступи оцінювало авторитетне журі, до складу якого увійшли Заслужені працівники культури України, Почесні працівники туризму України, фахівці міжнародного туризму (туроператори і турагенти), відомі шеф-кухарі Черкащини, представники засобів масової інформації та молодіжних організацій.
Отже, за результатами І Черкаського фестивалю-конкурсу «Європейський туризм на мапі Черкащини» всіх переможців та учасників конкурсу було нагороджено цінними призами:
- номінація «Відео». Конкурсна програма має назву «Туристичні об’єкти європейського рівня на мапі Черкащини»: І місце – Катерина Кобеляцька (Черкаська медична академія) ІІ місце – Тетяна Милосердова (Уманський гуманітарно-педагогічний коледж ім. Т.Г. Шевченка).
- номінація «ЕСЕ». Конкурсна програма у цій номінації має назву: «Європейські цінності в моїй школі (або в моєму місті)». У конкурсі взяло участь 12 есе, присвячених європейським цінностям в школі або місті, з них: І місце – Лілія Шевченко (Черкаська ЗОШ №3); ІІ місце – Валерія Бровкіна (ДНЗ «Черкаський професійний ліцей»); ІІІ місце – Каріна Пилипенко (ДНЗ « Смілянський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів»).
- номінація «Кулінарний етюд». Назва конкурсної програми у цій номінації: «Європейські кулінарні традиції рідного краю». У ній взяли участь 9 етюдів, оформлених у вигляді рецептів страв з їх фотографіями у виготовленому виді, з них: І місце – Наталія Вовкотруб (Уманський гуманітарно-педагогічний коледж ім. Т.Г. Шевченка); ІІ місце – Валентин Скорик (ДНЗ «Черкаське вище професійне училище»); ІІІ місце – Андрій Могильов (Черкаська ЗОШ №2).
А також були додаткові 2 дипломи переможцям у номінаціях: 
- «Найактивніший євроклуб навчального закладу» - Черкаська ЗОШ №2
- «За поширення інформації про європейські цінності в українському суспільстві» - Древетняк Богдан (Шполянська ЗОШ №5);
Дякуємо всім освітнім закладам області, що відгукнулися та взяли участь у Фестивалі-конкурсі. 
Довідка: Фестиваль-конкурс «Європейський туризм на мапі Черкащини» проводиться з метою поширення інформації про ЄС та процеси євроінтеграції України, впровадження європейських цінностей серед учнівської молоді віком від 14 років (9-11 класи), виявлення та підтримки молодих талантів, надання їм можливості реалізувати свій творчий потенціал, формування високої індивідуальної етичної культури, духовного збагачення особистості.