,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Центр освітніх технологій Новини На засіданні методичної ради ЧДТУ говорили про упровадження мікрокваліфікацій в Україні
Понеділок, 25 березня 2024 16:22

На засіданні методичної ради ЧДТУ говорили про упровадження мікрокваліфікацій в Україні

25 березня 2024 року на засіданні методичної ради ЧДТУ говорили про упровадження мікрокваліфікацій в Україні. Доповідав перший проректор університету Артем Гончаров, який пройшов тренінг «Розвиток вчителів в Україні, Чорногорії та Албанії: концептуалізація та акредитація мікрокваліфікацій» (м. Лісабон, 5-7 лютого 2024 р.)

Члени методради були поінформовані про особливості запровадження мікрокваліфікацій в Україні, про необхідність розробки процедури їхнього визнання Національною рамкою кваліфікацій та розроблення і впровадження відповідного Положення в університеті.

Зі свого боку, Людмила Усик, координаторка проєкту ERASMUS KA2 «Мікрокваліфікації на основі MOOC для професійного розвитку викладачів» в ЧДТУ зазначила, що масові відкриті онлайн-курси є гнучким і ефективним інструментом не лише для професійного зростання освітян, але і для навчання студентів.

Члени методичної ради Черкаського державного технологічного університету зацікавилися можливістю підвищення кваліфікації за системою мікрокваліфікацій, оскільки вона надає широкий вибір та індивідуалізує процес навчання.