,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Студентське самоврядування Новини Студент кафедри проектування харчових виробництв та верстатів нового покоління ЧДТУ став переможцем Міжнародного конкурсу наукових робіт
Середа, 04 серпня 2021 09:54

Студент кафедри проектування харчових виробництв та верстатів нового покоління ЧДТУ став переможцем Міжнародного конкурсу наукових робіт

Студент кафедри проектування харчових виробництв та верстатів нового покоління ЧДТУ став переможцем Міжнародного конкурсу наукових робіт

Студент Черкаського державного технологічного університету Володимир Чудов навчається, який навчається на кафедрі проектування харчових виробництв та верстатів нового покоління ЧДТУ за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування», з другого курсу бере участь у наукових дослідженнях, що проводяться на кафедрі. Цього року, як і минулоріч, він взяв участь у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science 2021». 

Конкурс проводився  Європейською Асоціацією інтеграції харчових наук та інженерних знань у харчовій галузі ISEKI-Food Association  спільно з Одеською національною академією харчових технологій. 

За напрямком «Food Science and Technologies»було представлено 34 наукові роботи з різних країн. 

Наукова робота Володимира Чудова висвітлювала актуальні питання підвищення міцності ножів кутера – промислових машин, призначених для подрібнення м'яса до стану пасти. Їх ножі можуть обертатись із частотою до 100 обертів за секунду, через що виникає низка фізичних явищ, які комплексно зменшують міцність ножів. Поламка ж хоч одного ножа веде до великих збитків, а сам кутер потребує в такому разі фахового складного ремонту.

Дослідивши проблемні питання, студент, за участю наукового керівника, запропонував шляхи їх вирішення, на один з яких отримано патент на винахід.

19 березня 2021 року Володимир Чудов захистив свою наукову роботу під час англомовної онлайн-конференції. В захопливому змаганні упродовж другого туру студент набрав найвищий бал серед учасників  конкурсу і посів 1-е місце.

Науковими керівниками студента виступають: кандидат технічних наук, доцент ЧДТУОлександр Батраченко та старший викладачОлексій Тімченко, який зробив великий внесок у підготовку студента з англійської мови за тематикою наукової роботи.