,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Студентське самоврядування Новини У ЧДТУ іноземні та українські студенти вели діалог поетичними рядками Лесі Українки і Ліни Костенко (відео)
Вівторок, 16 березня 2021 15:48

У ЧДТУ іноземні та українські студенти вели діалог поетичними рядками Лесі Українки і Ліни Костенко (відео)

У ЧДТУ іноземні та українські студенти  вели діалог поетичними рядками Лесі Українки і Ліни Костенко (відео)

16 березня у Черкаському державному технологічному університеті, за ініціативи кафедри української мови та загального мовознавства, шанувальники поезії зібралися на музично-поетичний захід «Душа тисячоліть шукає себе в слові».

Мистецька подія об'єднала три визначні дати: день народження Лесі Українки25 лютого, день народження Ліни Костенко 19 березня та Всесвітній день поезії21 березня.

Поезія як камертон стану душі, суспільства, держави. Поезія закарбовує історичні події, людські почуття, прагнення, сподівання. Поезія надихає на великі вчинки, зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУОлег Григор. 

Поетичний діалог двох видатних українських мисткинь, двох борчинь за правду, двох талановитих жінок, чиї долі пов'язані з поезією, Лесі Українки та Ліни Костенко розгорнули перед глядачами студенти Черкаського державного технологічного університету. Музично-поетичні композиції у виконанні молоді з України, Індії, Палестини, Гвінеї, Лівії та Кот д’Івуару проникали глибоко у серця кожного, хто був присутнім на святі поезії.  Особливою мелодикою відлунювало українське слово з вуст іноземних студентів, які старанно карбували кожен звук мови, яку нещодавно почали вивчати. Цього дня випала унікальна нагода почути поезію Лесі Українки та Ліни Костенко рідними мовами студентів з інших країн, які брали участь у поетичному заході.

Справжнє мистецьке свято, під пильним керівництвом старшої викладачки кафедри української мови та загального мовознавства ЧДТУОлени Деньги, створили студенти: Софія Чорномор, Тетяна Тарануха, Софія Пересунько, Каріна Грицай, Софія Дмитренко, учениця середньої школи №17 Марія Овчаренко, музичний гурт «Шутки в сторону» у складі Анастасії Парфенюк,  Даніїла і Любові Кривків. Свою любов до України, українського слова та української поезії демонстрували іноземні студенти: Сароя Рохіт Сінгх та Сакхпал Сінгх із Індії, Альпосіфе Ібрахім Алі Мохамед із Лівії, Абуїша Мохаммед Адам із Палестини, Барі Саду з Гвінеї, Куаку Карін Орлан Акіссі, Аджумані Грейс Елішеба і Куадіо Бі Зах Херманн Седрік із Кот д’Івуару.

Відеорепортаж та спілкування в ефірі з завідувачкою кафедри української мови та загального мовознавства ЧДТУ Оленою Пчелінцевою, старшою викладачкою кафедри Оленою Деньгою та студентом другокурсником Барі Саду на «Суспільне Черкаси».