,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Студентське самоврядування Новини Студент ЧДТУ представив свою наукову роботу на Міжнародному конкурсі «Black Sea Science 2020»
Понеділок, 01 лютого 2021 11:29

Студент ЧДТУ представив свою наукову роботу на Міжнародному конкурсі «Black Sea Science 2020»

Студент ЧДТУ представив свою наукову роботу на Міжнародному конкурсі «Black Sea Science 2020»

Студент кафедри проектування харчових виробництв та верстатів нового покоління Черкаського державного технологічного університету  Володимир Чудов взяв участь у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science 2020»

Конкурс, який проводився Європейською Асоціацією інтеграції харчових наук та інженерних знань у харчовій галузі ISEKI-Food Association  спільно з Одеською національною академією харчових технологій, об'єднав 110 закладів вищої освіти з 12 країн Чорноморського регіону. 

Наукова робота Володимира Чудова, яку на конкурсі він представляв англійською мовою, присвячена пошуку найефективнішого способу підвищення продуктивності кутерів. Це потужні машини для подрібнення м'яса, серповидні ножі які можуть обертатися із частотою до 100 обертів за секундну. 

Під час досліджень студент використав високошвидкісну відеозйомку процесу кутерування,  чисельне моделювання напрямків руху сировини при подрібненні, а також термографію робочих зон кутера  за допомогою тепловізора.

У результаті дослідження Володимир Чудов встановив, як саме різні ножі взаємодіють із сировиною, на основі чого запропонував спосіб підвищення продуктивності машини.