,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Студентське самоврядування Новини Студенти спеціальності «Екологія» ЧДТУ беруть активну участь у Всеукраїнських та Міжнародних науково-практичних онлайн-конференціях
Четвер, 10 грудня 2020 10:08

Студенти спеціальності «Екологія» ЧДТУ беруть активну участь у Всеукраїнських та Міжнародних науково-практичних онлайн-конференціях

Студенти спеціальності «Екологія» ЧДТУ беруть активну участь у Всеукраїнських та Міжнародних науково-практичних онлайн-конференціях

Упродовж жовтня - листопада 2020 року студенти спеціальності 101 «Екологія» Черкаського державного технологічного університету активно долучилися до участі в низці Всеукраїнських та Міжнародних науково-практичних онлайн-конференціях з метою апробації результатів наукових досліджень, що є необхідною вимогою до захисту кваліфікаційних робіт магістрів за освітньою програмою «Екологія та охорона навколишнього середовища».

23 жовтня 2020 року студенти-магістри Шевчук Даша, Пилипенко Владислав, Шкеліберда Сергій (науковий керівник – доцент Ящук Л.Б.) взяли участь у VI Міжнародній науково-практичній конференції здобувачів вищої освіти, аспірантів та молодих вчених «Галузеві проблеми екологічної безпеки», організованій Харківським національним автомобільно-дорожнім університетом, яка відбулася на платформі Zoom. Результати власних досліджень були опубліковані у збірнику матеріалів конференції, а учасники отримали сертифікати.

Традиційно студенти-екологи ЧДТУ беруть участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції здобувачів вищої освіти та молодих вчених у Державному університеті «Житомирська політехніка», яка цього року відбулася 12 листопада за тематикою «Сталий розвиток країни в рамках Європейської інтеграції». До збірника матеріалів конференції увійшли тези 5 студентів- магістрів. За активну участь у роботі конференції студенти, а також наукові керівники робіт нагороджені сертифікатами: студентка Дольменко Людмила (науковий керівник – завідувач кафедри екології Хоменко О.М.), студент Драголюб Євгеній (науковий керівник – старший викладач Єгорова О.В.), студент Лисенко Володимир (науковий керівник – доцент Гончаренко Т.П.), студенти Білоус Ян та Трибель Максим (науковий керівник – доцент Жицька Л.І.).

26 – 27 листопада 2020 року студенти спеціальності «Екологія» брали участь у VІІІ Міжнародній науковій конференції молодих вчених «Екологія, неоекологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», що проходила на базі Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Студенти Колісник Катерина (науковий керівник – завідувач кафедри екології Хоменко О.М.), Білоус Ян, Трибель Максим та Чорнобай Любов (науковий керівник – доцент Жицька Л.І.), Закутній Андрій (науковий керівник – доцент Ящук Л.Б.), Демко Альона, Темченко Євгеній,Мельник Мирослава та Школа Богдан (науковий керівник – доцент Свояк Н.І.) отримали сертифікати про апробацію результатів наукових досліджень.

30 листопада 2020 року на базі Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського в онлайн-форматі відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Хімічна та екологічна освіта: стан і перспективи розвитку», організатором якої виступає кафедра хімії та методики навчання хімії, за підсумками якої надруковано наукову статтю завідувачки кафедри екології ЧДТУ Олени Хоменко у співавторстві зі студентом-магістром Іваном Іващенком.

Варто зазначити, що особливістю навчання за освітніми програмами спеціальності 101 «Екологія» Черкаського державного технологічного університету є залучення студентів до активної науково-дослідницької діяльності.