,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ ВЧИСЬ, ПРАЦЮЙ, ЖИВИ НА ЧЕРКАЩИНІ! Новини ЧДТУ провів просвітницьку онлайн-зустріч зі школярами Черкащини та Кіровоградщини
Середа, 21 лютого 2024 16:28

ЧДТУ провів просвітницьку онлайн-зустріч зі школярами Черкащини та Кіровоградщини

ЧДТУ провів просвітницьку онлайн-зустріч зі школярами Черкащини та Кіровоградщини

Черкаський державний технологічний університет у межах інформаційно-просвітницького проєкту «Вчись, працюй, живи на Черкащині» продовжує серію онлайн-зустрічей зі старшокласниками Черкаської області, долучаючи молодь сусіднього Кіровоградського регіону. 21 лютого 2024 року про перспективи навчання в провідному технологічному закладі вищої освіти дізналися старшокласники Шполянської санаторної школи, Шполянських ліцеїв №2 і №3, Товмацького ліцею, Білозірського ліцею, Кам’янського ліцею №1, Кам’янського закладу загальної середньої освіти №2, Домантівського навчально-виховного комплексу, Кропивнянської загальноосвітньої школи, Новомиргородських ліцеїв №2 і №3, Златопільського ліцею міста Новомиргорода, Капітанівського та Мартонінського ліцею Новомиргородської міської ради Кіровоградської області. 

 За дорученням ректора  ЧДТУ Олега Григора з вітальним словом до учасників зустрічі звернувся перший проректор Артем Гончаров та розповів про особливості навчання в Черкаському державному технологічному університеті з понад 60-річною історією. Передовсім Артем Володимирович акцентував увагу на якості освіти в університеті, вітчизняному та міжнародному партнерстві, що забезпечує широкі можливості для проходження практики і стажування на сучасних підприємствах, академічну мобільність, дуальну освіту, переваги і перспективи здобутої освіти, конкурентоспроможність на ринку праці, працевлаштування в успішні державні та приватні установи. Також перший проректор поінформував молодь про інфраструктуру університету, сучасну матеріальну базу, додаткові можливості для фахового та особистісного розвитку, зокрема: інжинірингову школу Ноосфера, автошколу, курси судноводіїв, можливість проходження військової підготовки, молодіжні ініціативи для проведення дозвілля, активне студентське самоврядування тощо. Принагідно Артем Гончаров запросив учнівську молодь на День відкритих дверей ЧДТУ 1 березня, аби особисто побачити, почути і відчути, чим живе сьогодні Черкаський державний технологічний університет.

Своєю чергою відповідальний секретар приймальної комісії ЧДТУ Андрій Чорній приділив увагу вступній кампанії 2024 року, зауваживши дати та умови складання НМТ, пріоритетність вступних заяв, розрахунок конкурсного балу, спеціальності особливої підтримки держави, умови вступу для  пільгових категорій вступників, впровадження грантової системи на навчання. За додатковою інформацією чи відповідями на запитання Андрій Михайлович заохотив молодь звертатися до Консультаційного центру ЧДТУ або до Приймальної комісії ЧДТУ.

Під час онлайн-зустрічі декани та представники факультетів університету детально розповіли старшокласникам про спеціальності та освітні програми, за якими проходить підготовка в Черкаському державному технологічному університеті. Цього дня з учнівською молоддю спілкувалися: декан факультету електронних технологій, автотранспорту та машинобудування Андрій Чорній, декан факультету економіки та управління Віктор Демиденко передав слово своїй заступниці з навчальної роботи, уродженці міста Шполи, випускниці Шполянського ліцею №3 Оксані Руденко, декан факультету інформаційних технологій і систем Анатолій Чепинога,  декан факультету технологій, будівництва та раціонального природокористування Денис Грецький, пані декан факультету гуманітарних технологій Наталія Махиня.

Зі свого боку проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ Валентин Лазуренко наголосив, що Черкаський державний технологічний університет забезпечує якісне безпечне навчання та гармонійний всебічний розвиток особистості, зауваживши низку спортивних та творчих гуртків, студентських творчих конкурсів, участь у яких заохочує та підтримує адміністрація закладу вищої освіти.

Завершуючи онлайн-спілкування, перший проректор Артем Гончаров навів слова студентів, які вже стали університетським покликом – «ЧДТУ – Час Для Твого Успіху!».