,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Уповноважений з питань державної мови Новини Уповноважена із питань державної мови ЧДТУ зустрілась зі студентським активом
Понеділок, 27 березня 2023 13:04

Уповноважена із питань державної мови ЧДТУ зустрілась зі студентським активом

Уповноважена із питань державної мови ЧДТУ зустрілась зі студентським активом

27 березня 2023 року уповноважена з питань державної мови Черкаського державного технологічного університету, студентка другого курсу факультету гуманітарних технологій, очільниця відділу студентського розвитку та культурних програм Марина Северинчук завітала на засідання Студентської ради ЧДТУ, аби обговорити зі студентським активом питання захисту освітніх і мовних прав здобувачів вищої освіти ЧДТУ. 

У ході зустрічі мовна омбудсменка наголосила на важливості дотримання Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», у ч.1 ст. 21 якого йдеться про те, що мовою освітнього процесу в закладах освіти є державна мова.  І саме свідома студентська молодь, зазначила Марина Северинчук,  повинна ставати на захист української мови в Україні, особливо зараз, в умовах війни, коли українці ведуть боротьбу з агресором не лише за свої території, а й за свою культурну незалежність і національну ідентичність. Окрім того –  розповіла, що кожен студент може повідомляти про факти порушення мовного законодавства з боку викладачів чи співробітників закладу освіти і бути певним: такі звернення анонімні. 

Нагадаємо, рішенням Вченої ради в Черкаському державному технологічному університеті призначено уповноваженого з питань державної мови (на громадських засадах) з-поміж здобувачів вищої освіти. Мовною омбудсменкою вишу стала студентка 2 курсу факультету гуманітарних технологій Черкаського державного технологічного університету, очільниця відділу студентського розвитку та культурних програм ЧДТУ Марина Северинчук.