,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас З розважальною та благодійною метою: як у ЧДТУ відзначали свій день лінгвісти
Вівторок, 10 квітня 2018 15:14

З розважальною та благодійною метою: як у ЧДТУ відзначали свій день лінгвісти

Вчора у Черкаському державному технологічному університеті святкували День лінгвістичного факультету, якому цього року виповнилося 17.

Повідомляє інформаційне видання ВиЧЕрпно

- 17 років – це не багато і не мало, це цілий відрізок нестримного руху вперед до відкриття нових спеціальностей, впровадження нових освітніх технологій. Сьогодні лінгвістичний факультет є лідером серед непедагогічних спеціальностей, які є в нашому університеті, — сказав проректор з гуманітарно-виховних питань Валентин Лазуренко.

Варто зазначити, що наразі на лінгвістичному факультеті працюють 3 доктори наук, а до кінця року їх буде вже шестеро.

- Я пишаюся своїм факультетом, я пишаюся своїми викладачами, я пишаюся тими досягненнями, які ми маємо. Величезна кількість викладачів стажується закордоном. Це означає, що ми впроваджуємо в наше життя інноваційні методики, і навчатися вам стає цікавіше, краще, яскравіше. Ви від’їжджаєте за кордон – привозите креативні ідеї, які ви, знову ж таки, впроваджуєте в життя, — сказала декан лінгвістичного факультету Людмила Білик та привітала студентів зі святом.

 

Опісля Людмила Білик нагородила грамотами переможців студентської олімпіади.

Цього року молоді лінгвісти вирішили покреативити, тому провели у свій день фестиваль країн та культур. Студенти лінгвістичного факультету ЧДТУ опановують три мови – англійську, німецьку та французьку. Щоб ознайомити присутніх з країнами, мови яких вивчають, студенти розповіли про них цікаві факти у вигляді презентацій.

Також на святі влаштували благодійний ярмарок, на якому  можна було придбати страви національної кухні країн Європи та Америки, а саме Канади, Франції, Австрії, Німеччини, США, Шотландії, Швейцарії, Великої Британії. Студенти продавали пироги, торти, тістечка, канапки, тарталетки, круасани, фастфуд, штруделі, печиво, сир та шоколад, пончики.

На отримані кошти організатори ярмарку пообіцяли придбати одяг та іграшки для дитячого будинку «Малятко».