,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У ЧДТУ відкрилася виставка художніх робіт викладачів кафедри дизайну
Вівторок, 07 листопада 2017 14:50

У ЧДТУ відкрилася виставка художніх робіт викладачів кафедри дизайну

6 листопада в Черкаському державному технологічному університеті відкрилася щорічна традиційна виставка робіт викладачів кафедри дизайну присвячена Дню художника.

Про це повідомляє інтернет-видання Прес-Центр, посилаючись на офіційний сайт вишу.

Неймовірні роботи виконані в різних техніках художники писали під час традиційного пленеру на мальовничому березі річки Рось.

– Одинадцять років поспіль відбувається мистецький пленер, після якого ми відкриваємо художню виставку, аби продемонструвати широкому загалу роботи талановитих викладачів кафедри дизайну, – зазначила у вітальному слові завідувач кафедри дизайну Наталія Романенко. – На цьогорічній виставці, яка асоціюється зі словом "добро", представлено значно більше робіт, ніж у попередні роки. Кожне полотно експозиції просякнуте душею викладача та випромінює нестримну енергію добра, світла і позитиву.

– Свого часу Пабло Пікассо сказав: "Мистецтво – це неправда, що допомагає нам зрозуміти правду", – процитувала відомого іспанського художника куратор проекту, старший викладач кафедри дизайну Тетяна Куліш. – Наша правда, це те, що за підтримки керівництва університету відбуваються щорічні пленери, у яких беруть активну участь співробітники нашої кафедри. Власне, на нинішній виставці представлені мистецькі роботи дев’ятьох художників, і кожна з цих унікальних робіт спонукає до певних роздумів, до втілення нових ідей і до дослідження правди.

Учасники і гості заходу, оглянувши унікальні полотна, охоче ділилися ідеями, жваво обговорювали перспективи нових виставок, можливості розширення жанрової палітри та урізноманітнення технік і напрямів, а також майбутнього залучення студентів до проекту.

– Кафедра дизайну – це чарівна кафедра, де працюють майстри-чарівники, які за допомогою чарівного пензля творять справжні дива, – підсумував декан факультету комп'ютеризованих технологій машинобудування і дизайну Микола Підгорний. – Споглядаючи ці унікальні роботи, усвідомлюєш, що є люди, яким обрана професія приносить задоволення. Сподіваюся, що наступного року виставка художніх робіт викладачів кафедри дизайну стане ще масштабнішою.