,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У день журналіста в ЧДТУ пройшла творча зустріч із черкаським медійником та письменником
Середа, 07 червня 2023 10:44

У день журналіста в ЧДТУ пройшла творча зустріч із черкаським медійником та письменником

6 червня в День журналіста України у Черкаському державному технологічному університеті відбулася творча зустріч із черкаським медійником, редактором регіонального суспільно-політичного інтернет-видання «Прочерк», письменником, лавреатом численних літературних та журналістських конкурсів Назарієм Вівчариком. Про це інформує «Прочерк», посилаючись на преслужбу ЧДТУ.

Від імені колективу новообраний ректор ЧДТУ, професор Олег Григор подякував Назарію за співпрацю та привітав із професійним святом, вручивши Подяку ЧДТУ за партнерство, професіоналізм та з нагоди Дня журналіста України.

– Черкаський державний технологічний університет продовжує традицію мистецьких зустрічей із творчими людьми, які на культурно-ідеологічному рівні формують майбутнє нашої країни, сприяють збереженню та примноженню культурних цінностей, власним прикладом демонструють перспективи розвитку держави, –  зазначив у вітальному слові проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ, професор Валентин Лазуренко.

Для того, аби учасники мистецької події глибше прониклися творчістю Назарія Вівчарика, модераторка зустрічі – начальниця відділу студентського розвитку і культурних програм ЧДТУ Марина Северенчук запропонувала розпочати знайомство з автором із перегляду короткометражного фільму «Зла кров», знятого у 2019 році за новелами зі збірки містичної короткої прози «Те, що серед нас».

Після перегляду першого епізоду гість університету розповів про джерела для сюжетів, героїв своїх творів, досвід участі у кінопроєкті, виклики професії та оазу душевної рівноваги у письменництві.

За основу містичного трилера «ЗЛАКРОВ» взято оповідання «Зустріч з кумом», «Ніч на вокзалі» та «Різник», які об’єднані між собою героями, що потрапляють у містичні ситуації. Назарій зізнався, що йому цікаво додавати містику у буденність, намагаючись таким чином зазирнути за межу, уявити, як інший вимір може вплинути на земне життя. Цікаво, що сюжети для містичних новел автор бере із цілком реальних подій, журналістських сюжетів, розслідувань, історій. У своїх творах письменник, на відміну від журналістської діяльності, наділений силою карати корупціонерів, запобігати злочинам, відвертати катастрофи, рятувати людей. За словами літератора, книга дає авторам можливість вкласти у вуста героїв, або між рядками особисті переконання, повідомлення, настанови.

– Письменництво – моє хобі, моя втіха, яка повинна бути у людей всіх творчих професій. Книги сьогодні дуже важливі, не важливо - моя книга, чи іншого автора, але книга відкриває безліч можливостей: подорожувати у часі, відволікатися, переживати стресові ситуації героїв, не отримуючи фізичних ушкоджень. Для письменника, книга це спосіб висловитися, донести світу свою думку, – поділився Назарій Вівчарик.

Під час зустрічі Назарій Вівчарик представив авдиторії свої книги:  повість «П’ятеро як один», збірку містичної короткої прози «Те, що серед нас», містичний детектив «Сьоме попередження», містичний трилер «Потривожене зло» та збірку малої прози «Останнє завдання». До слова, Назарій повідомив, що розпочав роботу над продовженням детективної історії «Сьомого попередження».

Наприкінці зустрічі всі охочі мали нагоду поставити журналісту та письменнику запитання, придбати книги й отримати автограф на згадку.