,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У Черкасах провели креативну акцію із розпису люків
П'ятниця, 02 червня 2023 11:39

У Черкасах провели креативну акцію із розпису люків

КП «Черкасиводоканал» разом зі студентами кафедри дизайну ЧДТУ організували креативну акцію із розпису люків «У прекрасному місті – і люки прекрасні». Про це інформує Успіх in UA.

10 люків 12 митців розписували близько тижня. Спочатку їх обробили грунтовкою. Для самого розпису використовували спеціальні водостійкі фарби. Далі малюнки ще планують закріпити лаком, щоб трималися якомога довше.

«Ідея креативно прикрасити люки виникла у колективу водоканала ще минулої осені. Втілити її у життя із радістю погодилися студенти ЧДТУ, щиро дякуємо ректору ЧДТУ Олегу Григору, що відгукнулися на таку співпрацю. Вони створили з півсотні креативних ескізів, ми провели голосування на водоканалі, і наші працівники обрали найкращі малюнки. Далі за спонсорські кошти ми закупили фарби і почали створювати красу: близько тижня малювали на люках: і студенти кафедри дизайну ЧДТУ, і наші художники з водоканалу», – говорить директор КП «Черкасиводоканал» Іван Сухарьков.

На малюнках зображені фантастичні герої, мультиплікаційні персонажі та патріотичні квіткові композиції.

«Усе це ми робимо для того, щоб додати фарб у життя черкащан, хочеться зарядити позитивом, якого нині так мало. До речі, якщо хтось хоче підтримати і продовжити нашу акцію – звертайтеся до нас на водоканал, ми проведемо обстеження люку, дамо вам дозвіл для цього розпису, порадимо, які фарби і технології краще використовувати. Зробимо наше місто ще кращим разом!», – додає Іван Сухарьков.