,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Кожен на своєму фронті: Як у черкаському виші наближають нашу перемогу
Середа, 04 травня 2022 11:02

Кожен на своєму фронті: Як у черкаському виші наближають нашу перемогу

У Черкаському державному технологічному університеті сьогодні кожен на своєму місці займається важливою справою: навчає, навчається, захищає країну зі зброєю в руках в лавах Збройних сил України, Територіальної оборони, Добровольчих батальйонів, допомагає тим, хто потребує допомоги.

Про це розповідає ChesnoNews, посилаючись на пресслужбу ЧДТУ.

З початку повномасштабної війни працівники та студенти університету активно включилися у волонтерську діяльність для зміцнення обороноздатності країни, надання гуманітарної допомоги та підтримки вимушених переселенців.

В університеті діють 4 пункти прийому гуманітарної допомоги, у гуртожитках університету налагоджена ефективна система поселення, постачання та забезпечення людей необхідними для життя речами, у їдальні організоване харчування для внутрішньо переміщених осіб.

У березні колектив Черкаського державного технологічного університету перерахував одноденну зарплату на потреби Збройних Сил України.

Університет тримає тісні контакти із Черкаською обласною і міською адміністрацією, волонтерськими організаціями.

Для боротьби з ворогом на сучасному кіберфронті викладачі, співробітники та студенти ЧДТУ, особливо фахівці сфери інформаційних та комунікаційних технологій, влилися до лав новоствореної й такої необхідної для боротьби з російським агресором ІТ-армії України.

Черкаський державний технологічний університет в умовах воєнного стану об’єднує науковців із університетів-партнерів. У квітні під час Міжрегіонального наукового телемосту «Вчені України єдині. Разом ми сильніші» навколо викликів сьогодення згуртувалися викладачі і студенти з Києва, Харкова, Сум, Чернігова, Полтави, Миколаєва.

Та головне завдання, яке стоїть зараз перед університетом, – готувати фахівців для відбудови України, адже наука є передумовою розвитку успішної, процвітаючої держави.

– Напередодні екзаменаційної сесії хочу побажати студентам успішно скласти всі іспити, а абітурієнтам виважено підійти до вибору майбутньої професії. Сьогодні кожен на своєму фронті має докладати зусилля задля своєї країни, задля Перемоги, задля безхмарного майбутнього. Зі свого боку, Черкаський державний технологічний університет спрямовує професійні сили на підготовку фахівців, які відбудують вільну демократичну Україну, – наголошує ректор ЧДТУ Олег Григор.