,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У ЧДТУ відбувся випуск бакалаврів
Вівторок, 06 липня 2021 14:13

У ЧДТУ відбувся випуск бакалаврів

Урочистості з нагоди випуску бакалаврів Черкаського державного технологічного університету відбулися другого липня. Про це повідомляють журналісти інформаційного агентства «Нова Доба».

Дипломи за освітнім ступенем бакалавр отримали 681 студент, із них 74 – з відзнакою. 

 Із вітальним словом виступив ректор ЧДТУ Олег Григор.

– Цей день безперечно святковий для університету. Адже чотири роки праці науково-педагогічного персоналу і працівників закладу ставить крапку в отриманні диплома бакалавра. Дякую батькам, що підготували талановиту молодь, яка фактично своїми знаннями доведе, що наша держава є потужною. Ми довго пам’ятатимемо випускників і пишатимемося їхніми досягненнями. Адже успішний випускник – успішний університет. Ми докладали максимум зусиль, аби ви не пошкодували, що обрали ЧДТУ, – зазначив Григор.

У межах заходу директорка Черкаського обласного центру роботи з обдарованими дітьми Людмила Давиденко нагородила викладачів університету подяками та грамотами.

– Наша співпраця з ЧДТУ розпочалася в 1993 році, коли на Черкащині створили перший осередок МАН. За цей період кількість молоді, яка бере участь у захисті науково-дослідницьких робіт постійно збільшується. Звичайно, великий внесок у цьому напрямі зробив викладацький склад університету. Кілька років поспіль викладачі різних кафедр долучаються до проведення всеукраїнських конкурсів не лише як журі. Вони допомагають і створюють моніторинги, що потім додатково зараховують дітям, – зазначила Давиденко.

Також привітав випускників член наглядової ради ЧДТУ, директор «Biopharma Plasma Cherkasy» Ярослав Березань.

– Пригадайте про що ви мріяли, коли стали студентами. Адже мрійники змінюють світ на краще. Сьогодні ви безпосередньо виконуєте цю місію – допомагаєте іншим. Понад 160 студентів ЧДТУ є донорами. Одна донація рятує три життя, тож порахуйте скільком людям уже допомогла студентська спільнота. Хочу подякувати від імені нашого колективу і людей, яких ви рятуєте, – сказав Березань.

Голова Асоціації донорів Черкаської області, депутат Черкаської міської ради Сергій Шмиголь здобував вищу освіту в ЧДТУ.

– Я випускався тоді, коли ви тільки-но вступали в освітній заклад. Тому знаю, що зараз перед випускниками постає вибір: працевлаштуватися або продовжити навчатися на магістратурі. Не зважаючи на ваше рішення, раджу регулярно здавати кров, не обов’язково протягом 1,5 років, а й потім. Це не лише додатковий вихідний, а й можливість систематично моніторити стан здоров’я, – розповів Шмиголь.

Випускник Факультету комп’ютеризованих технологій, машинобудування і дизайну В’ячеслав Шалагай буде здобувати ступінь магістра в ЧДТУ.

– В університеті я розвинув професійні й особистісні навички, а також отримав безцінний досвід. Завдяки новим підходам до викладання дисциплін, комфортним умовам, висококваліфікованим працівникам закладу – почав набагато ширше дивитися на світ. Мені запам’ятався кожен день студентського життя, а найбільше – хвилювання перед сесіями, – поділився Шалагай.