,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У черкаському виші пройшов фестиваль робототехніки
Вівторок, 27 квітня 2021 10:05

У черкаському виші пройшов фестиваль робототехніки

Талановита молодь з усіх куточків Черкащини завітали на II обласний фестиваль робототехніки «Робофест ЧДТУ-2021», організований факультетом електронних технологій і робототехніки ЧДТУ, повідомляє ВІККА, посилаючись на пресслужбу ЧДТУ.

Цьогоріч тема заходу зосереджена навколо альтернативної енергетики та енергетичної безпеки. За відзнаки фестивалю змагались близько 40 представників 11 закладів освіти області різного рівня.

 

Влаштовуючи «Робофест» в Черкаському державному технологічному університеті, ми прагнемо активізувати творче життя молоді, зміцнити дружні зв’язки та командну співпрацю між вихованцями різних навчальних закладів, підтримувати юні таланти та надавати їм можливості для реалізації потенціалу. «Робофест ЧДТУ» залучає школярів та студентів до розробки інноваційних проєктів, розвитку власних ідей в галузі робототехніки, популяризує серед молодого покоління змістовне та творче дозвілля. Зі свого боку, ми завжди готові підтримати талановиту молодь та перспективні проєкти, – зазначила професор кафедри приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій ЧДТУ Юлія Бондаренко.

Упродовж дня учасники, в залежності від конкурсних завдань, демонстрували своє розуміння альтернативної енергетики та енергетичної безпеки, свої ідеї в цих сферах, втілені у власні проєкти, які оцінювало журі. Також брали участь у перегонах власноруч сконструйованих роботів, що змагалися між собою в швидкості проходження траси чи лабіринту.

Окрім цікавої боротьби креативу, юні поціновувачі робототехніки мали нагоду побувати на екскурсії в Інжиніринговій лабораторії Noosphere Engineering School, яка приділяє особливу увагу розвитку молодіжних ініціатив, інновацій та стартапів. Крім того, під час фестивалю представники лабораторії провели екскурсію-вікторину «Робототехніка. Космос. Інженерія», а команда CORE (ліга FTC) – майстер-клас з робототехніки, до яких учасники мали змогу долучитися у вільний від конкурсних змагань час.

За результатами оцінок неупередженого журі у різних конкурсних категоріях були визначені переможці, але цього дня ніхто не залишив подію з порожніми руками – усі юні робототехніки отримали Сертифікати учасників «Робофест ЧДТУ-2021» та подарунки від організаторів.