,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Вступна кампанія до вищих навчальних закладів - у розпалі
П'ятниця, 21 серпня 2020 12:51

Вступна кампанія до вищих навчальних закладів - у розпалі

          Цього року через карантинні обмеження вступна кампанія до вищих навчальних закладів в Україні стартувала значно пізніше, але швидко ввійшла у звичний режим. Нині абітурієнти подають електронні заяви. Документи в паперовому вигляді подають лише окремі категорії вступників до магістратури та вступники до бакалаврату на базі диплома молодшого спеціаліста (після технікумів та коледжів). Цей процес триватиме до 22 серпня, а для вступників на другу вищу освіту – до 3 вересня. Паралельно у вишах тривають вступні випробування та творчі конкурси. Про це інформує «Вечірні Черкаси».     

         У Черкаському державному технологічному університеті не беруться загадувати наперед, якою буде кількість цьогорічних вступників, адже молодь може зволікати з подачею заяв до останнього дня, ретельно аналізуючи інформацію. Тут уже прийняли 2612 заяв. З них 1964 заяви на вступ до бакалаврату, а також 648 — на магістратуру.

    — Вступна кампанія триває без особливих складностей. Міністерство освіти встановило чіткі терміни та покроково розписало алгоритм подачі заяв. Упродовж року представники ЧДТУ на чолі з ректором Олегом Григором відвідували об’єднані територіальні громади Черкащини з профорієнтаційними заходами, і зараз до приймальної комісії надходить чимало дзвінків від вступників. Університет чекає на цих студентів, але часу на роздуми у вступників залишилося небагато – до 22 серпня,        — розповіла начальник пресслужби ЧДТУ Ольга Квятковська.